NOS Formule 1: GP van Italië

Max Verstappen hoopt zijn record nogmaals te verbreken tijdens GP van Italië 2023

NPO 1 - zondag 3 september om 17:27

© ANP / Sem van der Wal
Max Verstappen hoopt op een herhaling van vorig seizoen tijdens de Grand Prix van Italië. Op het Autodromo Nazionale Monza - een enorm snel circuit - won hij toen de 31e Formule 1-race uit zijn carrière.

Een week na de race in Zandvoort staat er opnieuw een iconische wedstrijd op het programma. De Formule 1-coureurs zijn in Monza voor de Grand Prix van Italië.

Grand Prix van Italië

Deze race staat al op de kalender sinds de start van het Formule 1-kampioenschap in 1950. De strijd speelt zich af op het Autodromo Nazionale Monza, een circuit waarop de coureurs enorme snelheden kunnen halen. Dit komt door de vele rechte stukken en snelle bochten.

Max Verstappen

Vorig seizoen kwam wereldkampioen Max Verstappen als eerste over de streep. In de kwalificatie moest hij Charles Leclerc nog voor zich dulden, maar in de race stelde hij orde op zaken. Leclerc werd toen tweede en George Russell complementeerde het podium. Als het Max Verstappen deze week opnieuw lukt om kampioen te halen, verbreekt hij wederom zijn eigen record. Hij heeft dan maar liefst 10 zeges op rij gehaald.