SBS springt gat in de lucht

Kijkcijfers: 'Sterren Springen' winnaar op zaterdag

om uur

SBS 6 begon gisteren doeltreffend aan het nieuwe tv-seizoen, Sterren Springen op Zaterdag trok 1,4 miljoen kijkers

Kijkcijfers: 'Sterren Springen' winnaar op zaterdag
© Oof Verschuren / SBS

Met Sterren Springen op Zaterdag ging ‘underdog’ SBS 6 de strijd aan met RTL 4 en Nederland 1. En waar twee vechten om een been, loopt de derde mee heen: Gerard Joling en zijn schoonspringers versloegen Beat the Best (RTL 4) en Strictly Come Dancing (Avro). 

Stictly Come Dancing

Die laatste deed het lang niet slecht, presentator Reinout Oerlemans wist 1,1 miljoen kijkers te trekken met Strictly Come Dancing. Maar het was te weinig voor een plek in de kijkcijfer top 5; het  dansprogramma eindigde op nummer 6. Beat the Best deed het een beetje beter dan de eerste aflevering met 944.000 kijkers. 

Golden Girls

Loes Luca, Beppie Melissen, Pleuni Touw en Cecile Heuer haalden de top 5 van de dag wél.  De start van Golden Girls werd door 1,2 miljoen mensen bekeken.

Jochem van Gelder met Alles Kids

Kindervriend Jochem van Gelder keerde dit weekend terug op de buis met Alles Kids op SBS 6Hij trok 390.000 kijkers met zijn nieuwe amusementsprogramma.

Top 5 van zaterdag 25 augustus

1. Journaal van 20.00 uur (Ned.  1) – 1.681.000
2. Sterren Springen op Zaterdag  (SBS 6) – 1.397.000
3. Studio Sport Eredivisie (Ned. 1) – 1.394.000
4. Koefnoen (Ned. 1) –   1.372.000
5. Golden Girls (RTL 4) – 1.222.000

Lees ook

Laat zelf een reactie achter

  1. Registreer je om eenvoudiger te reageren
Even geduld a.u.b.

Reacties op dit artikel

8 reacties

Danny
Danny, 2 jaar geleden
1,333.000 kijkers hebben de laatste (houden zo) sterren springen gezien.Deze kijkers waren getuige van een zeer slecht,blamerend,lachwekkend met een vriendjespolitiek jury, leedvermaak programma.Een jury die niet eens mag beslissen wie de winnaar gaat worden maar de kijkers die stemmen en ervoor moeten betalen, waarom geen gratis nummer.
Waarvoor zit er dan een jury SBS6 en Reinout Oerlemans.De jury was sowieso al onverschillig met punten geven.De slechtste kijgt nog meer dan de beste.
En waarom worden de stemmen niet live in beeld gebracht zodat kijkers er getuige van zijn waar hun betalende stem naar toe gaat, want er wordt alleen maar een naam geroepen maar niet hoeveel stemmen die persoon heeft gekregen.En volgens mij heeft de jury al een winnaar nog voordat de kijkers telf. kunnen stemmen.Kijkcijfers zijn belangrijker dan de verwondingen van de deelnem(st)ers voor het toch al noodlijdende SBS6.Ik had echt gehoopt dat er een zwaargewonde zou vallen, dan was ik wel benieuwd naar de reacties daarvan.
Daniël
Daniël, 2 jaar geleden
Het programma Sterren Springen wordt saai na een paar afleveringen.

En blijkbaar is 'durf' belangrijker dan techniek op de plank.
De sprong van Jodie Bernall was vele malen lastiger dan degene van die vrouw.
Peter
Peter, 2 jaar geleden
Goed dat er weer sinds jaren een stijldansprogramma is te zien op de Nederlandse televisie!!! Ach, de presentatie had beter gemoeten, je vergissen in de naam van een professionele danser tot 2x aan toe is niet prettig..., en dan heb ik het nog niet eens over de talloze grammaticafouten in de uitspraak van Reinout Oerlemans, je kan niet alles hebben. . . Laat ik vooral blij zijn dat de Nederlandse tv hiervoor ruimte heeft gemaakt! Bravo!!!
bea
bea, 2 jaar geleden
wat een ergernis ik snap niet dat ze bij sbs niet snappen wie en wat de kijker leuk vind waarom van die vreselijke slecht programma en neem eens leuke sterren op de buis je kan toch van te voren bedenken dat zo iets niet leuk gevonden wordt
denise
denise, 2 jaar geleden
Wat een vreselijk programma!ik heb me enorm geïrriteerd aan de scheve jurering. Met name Quintus was daar een ster in. Iemand die hij goed kende of waar hij sympatie voor had kregen hele hoge punten van hem. Had niets met prestatie te maken. Nee geen programma voor mij !
denise
denise, 2 jaar geleden
Wat een vreselijk programma!ik heb me enorm geïrriteerd aan de scheve jurering. Met name Quintus was daar een ster in. Iemand die hij goed kende of waar hij sympatie voor had kregen hele hoge punten van hem. Had niets met prestatie te maken. Nee geen programma voor mij ,
jolanda
jolanda, 2 jaar geleden
Wat een slecht programma, had er meer van verwacht! de voor stukjes zagen er in ieder geval leuker uit dan het programma zelf, en wat een jury, gaat helemaal nergens over, nee kijk niet weer en dat zulken meer mensen denken zo, erg slecht in elkaar gezet. 8 mensen die springen in 2 uur, duurt ook veels te lang. Geen sperren springen meer voor mij.
therese weijdt
therese weijdt, 2 jaar geleden
leuk om naar te kijken maar de slechtste hebben gewonnen jody bernal was heel goed ik vindt dat er een en ander moet veranderen aan dit programma anders ver veel het gouw