Beschermde vogel

Vogelbescherming boos op DWDD door houtsnip

om uur

De vogelbescherming is woedend op De Wereld Draait Door, waar live in de studio een beschermde houtsnip werd bereid en opgegeten.

Vogelbescherming boos op DWDD door houtsnip

Matthijs van Nieuwkerk zette zijn tanden in de houtsnip, oftewel de Bécasse à la Presse die chefkoks Robert Kranenborg en Philippe Vanheule voor hem maakten in de Westergasfabriek. Peter R. de Vries was te gast en at gezellig een hapje mee. Beide heren waren erg onder de indruk van de smaak van het vogeltje. Maar waar ze niet op hadden gerekend was de overdaad aan kritiek van vogelliefhebbers in het land.

Beschermde vogelsoort 

In grote getale dienden vogelaars een klacht in bij de Vogelbescherming. De houtsnip is namelijk een beschermde vogelsoort. De Vogelbescherming deelt die verontwaardiging: “Door dit soort elitaire items wordt de indruk gewekt dat het eten van beschermde vogels normaal zou zijn. Dat kan bijdragen aan illegale jacht.” 

Eigen terrein 

Robert Kranenborg legde in De Wereld Draait Door  haarfijn uit dat jagers de houtsnip best mogen schieten, zolang dit maar op eigen terrein gebeurt. “Volstrekt onjuist” stelt de Vogelbescherming, “de houtsnip is in Nederland overal volledig beschermd.” 

Vroege Vogels 

De VARA-collega’s van het programma Vroege Vogels is het met de Vogelbescherming eens. De redactie van het programma distantieert zich dan ook van het onderwerp.

Lees ook

Laat zelf een reactie achter

  1. Registreer je om eenvoudiger te reageren
Even geduld a.u.b.

Reacties op dit artikel

2 reacties

rscampra
rscampra, Vorig jaar
Bij deze daagt natuurmonumentendonateur DWDD voor de rechter wegens een wetsovertreding.Aanklacht een beschermd dier aanranden.
Marjon van Dam
Marjon van Dam, 2 jaar geleden
Belachelijke actie van DWDD om die prachtige vogel, die ik overigens nog nooit in de natuur gezien heb, door zogenaamde topkoks te laten bereiden voor TV. Dit is echt ongehoord en heb niet verder gekeken!
Valt mij erg tegen van het programma en goed dat er tegenacties zijn gekomen.