Gouden Televizier-Ring

Het Gouden Televizier-Ring Gala werd op vrijdag 18 oktober gehouden in Carré. Wie is de Mol? won na 7 nminaties eindelijk de felbegeerde Ring.

(© RVDA)

Op vrijdag 18 oktober werd bekend dat Wie is de Mol? de Gouden Televizier-Ring 2013 won. Tijdens het Gala, live uitgezonden door de Avro op Nederland 1, kon de Nederlandse tv-kijker stemmen op 3 genomineerde tv-programma’s. Een daarvan ging Wie is de Mol? er na 7 nominaties eindelijk met de prestigieuze hoofdprijs vandoor gaan. Bekijk alle winaars van de Gouden Televizier-Ring Gala 2013.

Eerste stemronde
Om kans te maken tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala moet een tv-programma eerst genomineerd worden.

Tijdens de eerste stemronde op Televizier.nl kan gestemd worden op 100 tv-programma’s die de redactie van tv-gids Televizier geselecteerd heeft. Ook is er een veld waar de stemmer zelf een programma kan invullen. Deze eerste stemronde levert 3 genomineerde programma's op die tijdens het Ring Gala met elkaar strijden om de hoofdprijs.

De stembussen voor de eerste ronde gaan open op donderdag 29 augustus om 18.30 uur en sluiten op maandag 30 september om 9.00 uur. 

Andere prijzen
Alleen voor de Gouden Televizier-Ring geldt dat er twee rondes zijn. De andere prijzen hebben maar één verkiezingsronde, die op internet. Alle winnaars zullen onthuld worden tijdens het Gala in Carré.

De andere prijzen zijn: Zilveren Televizier-Ster Man voor de beste tv-presentator van het jaar, Zilveren Televizier-Ster Vrouw voor de beste tv-presentatrice van het jaar, de Gouden Stuiver voor het beste jeugdprogramma van het jaar en de Televizier Talent Award voor het beste nieuwe tv-gezicht, jong of oud. 

Prijs van de Kijker
De winnaar van de Gouden Televizier-Ring wordt niet gekozen door een jury, maar door de televisiekijkers van Nederland. De Ring heet daarom ook wel de 'Prijs van de Kijker'. Televisiegids Televizier organiseert de verkiezing sinds 1964. Hier is een overzicht van alle prijswinnaars van de Gouden Televizier-Ring en de andere tv-prijzen.