Interview

Gürkan Küçüksentürk over Danni Lowinski

Hij werd bekend met de soap Onderweg naar Morgen en de comedy Kinderen Geen Bezwaar. Nu is Gürkan Küçüksentürk te zien als fietsenmaker in de SBS 6-serie Danni Lowinski.

Waarom wilde je deze rol graag hebben?

"Ik vind het concept heel leuk: een afgestudeerde advocate komt in een winkel­centrum terecht. Het leuke vind ik dat ze niet doorsnee is. En dat ze in het winkelcentrum een vriendengroep creëert. Dat geeft mij een Friends-gevoel: een vriendenclubje dat van alles met elkaar bespreekt.”

Heb je ook de Duitse en Belgische versies van de serie gezien?

"Op YouTube heb ik een aantal afleveringen gezien en ook op VTM heb ik gekeken. Ik vond het een erg leuke serie. Ik heb vooral naar het geheel gekeken, niet naar hoe de Belgische en Duitse acteurs mijn personage speelden. Als ik dat wel zou doen, wordt mijn versie al snel een kopie. Ik wil juist mijn eigen inbreng hebben in de rol.”

Wat vind je er zo leuk aan om Fuad te spelen?

"Hij is geen enorme karikatuur. Fuat is voornamelijk iemand die heel principieel is. Daarin is hij best streng tegenover Danni, omdat zij juist een losse flodder is die alle kanten opspringt. Ze is als een puppy op een groot grasveld. Mijn personage staat meer met beide benen op de grond. En zijn principes maken hem ook meer een down-to-earth persoon. Dat verschil tussen Danni en Fuat maakt hen een leuke combinatie.”

Herken je karaktertrekken van jezelf in Fuat?

"Fuat is een echte moraal­ridder. Dat herken ik wel, maar niet in die mate. Ik heb vanuit mijn opvoeding natuurlijk ook wel moraal meegekregen. Dat besef van normen en waarden heb ik voor deze rol naar voren gehaald. Wat ik minder herken is dat Fuat principieel en streng is. Het kost hem veel moeite om het plezier ergens van in te zien. Dat heb ik veel minder. Ik zie juist heel snel de leuke kant van iets in. Ook van heel kleine dingetjes.”

Kijk je zelf ook naar Danni ­Lowinski?

"Ja, natuurlijk. Al blijft het wel altijd gek om jezelf terug te zien. Je weet wat voor procesje hebt doorstaan om een scène te spelen. Daarom vind ik het lastig om objectief te blijven. Ik kijk met veel plezier naar het totaalplaatje, maar zodra ik in beeld verschijn, komt de kritische blik.”

In deze aflevering zet Danni Lowinski zich in voor de spas­tische Bente, die corrigerende operaties wil en daarvoor juridische raad nodig heeft.

Reageren