Peter R. de Vries wordt voetbalmakelaar

Peter R. de Vries is vanaf nu voetbalmakelaar. Samen met Ajax-legende Piet Keizer en zijn zoon Royce start hij zijn eigen sportmanagementbureau.

Het is tijd voor iets nieuws, zo kondigde Peter R. de Vries zijn carrièreswitch aan op Twitter. En nieuw is het zeker. De Vries en consorten beginnen het bureau PR Sportmanagment waarmee ze voetballers gaan begeleiden bij contractbesprekingen,  transfers en hun loopbaan.

Linkspoten

Dat lijkt een verrassende stap, maar volgens Peter is het dat niet. „De mensen die mij goed kennen weten dat ik al veertig jaar meer door sport dan door misdaad gefascineerd ben. Ik vind het ontzettend leuk dat ik de vaardigheden en ervaringen die ik de afgelopen 35 jaar heb opgedaan juist in deze tak van sport kwijt kan, in nauwe samenwerking met een coryfee als Piet Keizer en mijn zoon, die jurist is en zijn studie hierop gericht heeft. We zijn alle drie linkspoten en volgens mij een heel goed trio.”

Vasthoudendheid

Peter en zijn zoon Royce hebben recentelijk het examen voor spelersmakelaar afgelegd. De begrippen waar het bureau zich op laat voorstaan klinken alsof ze uit de koker van Peter R. komen: 'betrouwbaarheid, degelijkheid, vasthoudendheid en transparantie/openheid.'

Henry de Vries

Peter heeft nog niet bekendgemaakt of dit het definitieve afscheid betekent van de misdaadjournalistiek. De laatste weken was hij in ieder geval nog druk bezig met de verdwijning van Henry de Vries.

Reageren