Interview op NOS/ RTL 4

Interview met Willem-Alexander en Máxima, het Nieuwe Koningspaar

Nog heel even en Willem-Alexander en Máxima gaan door het leven als koning en koningin. Voor het zover is, schuiven ze nog snel aan bij Rick Nieman en Mariëlle Tweebeeke.

Op 30 april wordt prins Willem-Alexander gekroond tot koning der Nederlanden, op dezelfde dag neemt zijn moeder Beatrix afscheid. Een mooie aanleiding voor een interview met Wim-Lex en de aanstaande koningin Máxima. Maar door wie? De NOS en RTL 4 stonden vanzelfsprekend beiden te trappelen bij dit buitenkansje.

Mariëlle Tweebeeke en Rick Nieman stellen de vragen

De Rijksvoorlichtingsdienst bedacht een mooi compromis: de twee mogen het samen doen. De staatszender schoof de pittige Nieuwsuur-presenta­trice Mariëlle Tweebeeke naar voren, terwijl de commerciëlen in Rick Nieman hun man vonden. Vreemd is die combi allerminst: de twee presenteerden ooit samen het RTL Nieuws.

Unieke samenwerking tussen de NOS en RTL 4

Wel uniek is de samenwerking tussen de omroepen: nog nooit maakten NOS en RTL op deze manier samen een programma. Wat er besproken gaat worden, mag de NOS niet zeggen. "Tot het moment van uitzenden zal geen verdere informatie worden verstrekt over de opzet en inhoud van het interview.” Ook waar het viertal elkaar ontmoet, blijft tot op het laatste moment geheim.

Het interview in 1980 met Beatrix en Claus

In 1980 viel Ad Langebent van de KRO de eer te beurt om prinses Beatrix te ondervragen daags voor haar kroning. In dat gesprek vertelde ze dat ze ontspanning vindt in beeldhouwen. Prins Claus stak gezellig een sigaartje op, terwijl het paar vertelde dat sport zijn hobby was – welke sporten dat dan precies waren, kwamen we niet te weten. Vorig jaar februari interviewde Linda de Mol ­Willem-Alexander en Máxima nog over hun werk voor het Oranje Fonds. Linda klaagde toen nog dat er weinig ruimte was voor persoonlijke vragen. Eens kijken of Mariëlle en Rick meer succes hebben.
 

Reageren