10x Beter de Zomer Door met Harm Edens

Waarom zou je moeilijk doen als het makkelijk kan? Harm Edens brengt de vakantie bij je thuis deze zomer in 10x Beter de Zomer Door.

Harm Edens laat de komende tien werkdagen in 10x Beter de Zomer Door zien wat er allemaal te genieten valt in eigen land. „Vraag mensen wat ze leuk vinden op vakantie en ze noemen dat Franse bakkertje of dat Toscaanse kerkje. Waarom staan mensen op vakantie wel open voor zulke dingen maar thuis niet?”

Opmerkelijke kampeerder

Edens zoekt daarom dingen die je kunt doen in Nederland, uiteenlopend van koken met kwallen tot de zonsondergang bekijken op de Hoge Veluwe. „Er wordt vaak gemekkerd over zomers in Nederland, maar wij kijken door een positieve bril. Dit land is zo divers en mooi. Als het je lukt om vaker verrukt te zijn over wat je in de buurt aantreft, kun je het vakantiegevoel misschien wel rekken tot 340 dagen per jaar.” Vast onderdeel is een bezoek aan camping De Fransche Kamp bij Bussum, waar Edens telkens een opmerkelijke kampeerder portretteert.

Koken in Rotterdam

Voor de overige items in 10x Beter de Zomer Door doorkruist hij het hele land. Zo kookt hij in Rotterdam met verstandelijk beperkten een maaltijd voor hun begeleiders, maakt hij met blinde cabaretier Vincent Bijlo geblinddoekt een boswandeling en zoekt hij met schrijver Thom Breukel stille plekken in de stad.

De kijker krijgt ook allerlei praktische tips. Over hoe je de mooiste vakantiefoto’s maakt, hoe je van je watervrees afkomt en wat je tegen muggen moet doen. Last but not least komt  Midas Dekkers met oplossingen ‘voor mensen die niet kunnen poepen op vakantie’.

Reageren