Britse survuvalhit The Island straks ook op Net 5

The Island is een van de meest extreme survivalprogramma tot nu toe. 15 mensen moeten zien te overleven op een eiland, en ze krijgen alleen hun kleren mee.

Het is een beetje als Utopia, maar dan net iets pittiger. Een maand lang overleven op een tropisch eiland waar de deelnemers zelf eten, water en onderdak moet regelen. Er is zelfs geen filmploeg, de kandidaten filmen zichzelf. Ook anders dan anders: er is geen eilandraad, er zijn geen spelletjes, niemand valt af.

Alleen mannen op The Island

The Island, bedacht door de ultieme avonturier en survialexpert Bear Grylls was al een groot succes in Groot-Brittannië op Channel 4. Grylls wilde wel eens zien of de verwende mens van de 21ste eeuw nog kan overleven zonder alle luxe die het gewend is. Het programma ook kritiek te verduren. In het eerste deel mochten alleen mannen mee en dat schoot verschillende vrouwen in het verkeerde keelgat.

Varkens en krokodillen

Daarbij ontdekte de Engelse tabloid The Daily Mail dat de makers van The Island een zwembad met drinkwater, varkens, krokodillen en leguanen op het eiland had losgelaten om het de deelnemers gemakkelijker te maken.

Hoe Net 5 dat gaat aanpakken en wie de Nederlandse Bear Grylls wordt (Freek Vonk?), gaan we zien. Opgeven voor The Island kan in ieder geval via www.net5.nl/theisland

Lees ook:
Ook RTL 4 komt met een nieuw survivalprogramma

Reageren