Blondine in Pauw over rel met Angela

Britt Dekker was bang voor Angela de Jong

Er is deze week een relletje gaande tussen Britt Dekker en televisiecriticus Angela de Jong. Laatsgenoemde was een beetje kritisch in een stukje over het nieuwbakken programma van Britt, waarop de blondine via Instagram liet weten wat ze van de kritiek vond.

Op vrijdagavond zat Britt bij Pauw om te praten over haar nieuwe programma getiteld Opgezadeld met Britt. Voordat er inhoudelijk op het programma werd ingegaan, wilde Jeroen Pauw ook even weten wat Britt nou precies van de kritiek van Angela de Jong vindt.

"Ik vond het niet erg dat ze over het programma wat dingen schrijft, want ze is tv-recensent. [...] Ik vond het best wel erg als ze over mijn collega's erge dingen zei, maar ik kon nooit op haar reageren omdat ik best wel bang voor haar was", zegt Britt in de talkshow. "Want je bent bang dat ze jou ook pakt. Maar nu ze uiteindelijk ook over mij heeft geschreven, kan ik het wel zeggen", doelt ze op haar Instagram-post waarin ze reageert op de kritiek van Angela.

Britt vs. Angela

Britt had vrijdagavond graag in Pauw tegenover Angela gezeten, maar dat was niet het geval. "Ik zei tegen jouw redactie, nodig haar uit, dan kunnen we het haar vragen", doelend op de kritiek die ze op Britt heeft. "Voor de rest wil ik er nu niet teveel over zeggen, want ze kan zich nu niet verdedigen, dat is niet eerlijk."

Geen dom blondje

Angela gaf in haar stukje aan dat ze twijfels bij Britt heeft. "Britt geloof ik eerlijk gezegd niet meer. Ten tijde van haar legendarische Nelson Mandela-uitspraak ging ik er met boter en suiker in. Maar wie zich al tien jaar staande houdt in de listige tv-wereld, is bepaald geen dom blondje. Dat is een slimme zakenvrouw die weet hoe de hazen lopen in Hilversum", zo schreef ze.

Meer over:

Reageren