Dennis Weening presenteert nieuw seizoen Levenslang Met Dwang

12 maart 2018 11:05 | amusement | Door Televizier

© Roland J. Reinders

Dennis Weening neemt de presentatie van Levenslang met dwang over. Het RTL-programma dat mensen met een ernstige dwangstoornis volgt, werd in de voorgaande seizoenen gepresenteerd door Jan Kooijman.

Voor het nieuwe seizoen reist Dennis Weening met acht mensen die een ernstige dwangstoornis hebben naar Thailand. Daar gaan ze onder begeleiding van experts de strijd aan om hun obsessieve dwangstoornis aan te pakken en een normaal bestaan te creëren.

Zes positieve gedachtes

Het programma behandelt de meest uiteenlopende soorten dwang. Zo moet Ricardo (27) bij alles wat hij doet zes positieve gedachtes hebben. Zodra er een negatieve gedachte naar boven komt, moet hij alles weer opnieuw doen. Als hij een sigaret aansteekt en een negatieve gedachte krijgt, moet hij opnieuw een sigaret aansteken; het kost hem soms een pakje sigaretten per dag.

Aversie voor roodharigen

De 19-jarige Bart kan niet tegen mensen met rood haar, hoofddoekdragende mensen en zijn eigen moeder. Hij vindt haar vies en ze mag hem absoluut niet zomaar aanraken. Bart moet daarnaast alles eerst met rechts doen en vindt iedere associatie met het getal 8 slecht. Ook Pegah (33) heeft last van getallen; ze kan bepaalde getallen niet noemen, omdat ze denkt dat een geliefde iets vreselijks zal overkomen.

Hulp van Dennis Weening

De dwangstoornissen van de deelnemers zijn zo overheersend, dat zij geen normaal leven kunnen leiden. Dennis Weening verblijft met de kandidaten op verschillende locaties, waar ze door middel van intensieve exposuretherapie zullen leren mee te draaien in de maatschappij.

Levenslang met dwang is vanaf maandag 23 april om 21.30 uur te zien bij RTL 5.

Lees ook: Dennis Weening ontdekt Ibiza in Zon, zuipen, ziekenhuis.

Meer over