En zoekt kandidaten!

Kim-Lian van der Meij presenteert Mag Ik Jullie Oma Zijn?

Kim-Lian van der Meij heeft er een klus bij. De presentatrice is het gezicht van het nieuwe SBS-programma Mag ik jullie oma zijn?

Eind september kondigde de zender de komst van het programma al aan, nu is bekend dat Kim-Lian (38) de show aan elkaar mag praten.

Eenzaamheid

In een videoboodschap op de Twitterpagina van SBS doet Kim-Lian de opzet van het programma uit de doeken. In Mag ik jullie oma zijn? maakt SBS een vuist tegen de groeiende eenzaamheid onder ouderen door senioren te koppelen aan gezinnen die geen opa of oma (meer) hebben. 

Klik

In het programma is te zien of er tijdens uitstapjes en activiteiten een klik is tussen de grootouders en hun nieuwe gezin. Lukt het ze om eventuele cultuurverschillen te overbruggen, worden de nieuwe gezinsleden moeiteloos opgenomen in de familie of loopt het op niets uit?

Meedoen

Gezinnen en grootouders in spé kunnen zich nog opgeven bij SBS via deze link. Deelnemers dienen een mail te sturen, maar gezien de leeftijd van de beoogde doelgroep staat er ook een telefoonnummer vermeld. 

De eerste aflevering is op dinsdag 20 november om 21.30 uur. 

Meer over:

Reageren