Nieuw element

Koppelsweekend in nieuw seizoen Married at first sight

30 November 2020 15:48 | amusement | Door Wietse Zuidberg

© Nander de Wijk
In het nieuwe zesde seizoen van Married at first sight wordt een nieuw element geïntroduceerd. Het gaat om een zogeheten koppelsweekend.

Tijdens dat weekend, dat plaatsvindt in de laatste week van het liefdesexperiment, worden de stellen aan elkaar voorgesteld. Dit gebeurt onder begeleiding van de experts. Tijdens een weekendje weg krijgen ze het één en ander voor hun kiezen. "Hier worden ze geconfronteerd met elkaars ervaringen en zoeken ze steun bij elkaar. De bedoeling is dat de stellen gaan nadenken over hun eindbeslissing een week later, waar ze moeten bepalen of ze getrouwd blijven of niet", zo laat RTL weten in een persbericht.

Huwelijksreis

De kandidaten worden begeleid door Experts Tila Pronk (relatiewetenschapper), Pablo Bakarbessy (gedragspsycholoog) en Eveline Stallaart (seksuoloog). Zij spreken de deelnemers, testen ze en maken uiteindelijk de matches waarvan zij denken dat ze gaan werken. De stellen trouwen, waarna ze gaan ondervinden of er inderdaad sprake is van een match. Uiteraard hoort er een huwelijksreis bij.

Maandag en dinsdag

Married at first sight krijgt weer een prominente plek op RTL 4, namelijk prime time op zowel de maandag- als dinsdagavond. De presentatie is weer in handen van Carlo Boszhard. De eerste aflevering van het nieuwe seizoen is op 5 januari om 20.30 uur.

Meer over