Moeder Toni & Tony woedend over 'manipulatie van RTL'

De moeder van Tony Junior voelt zich geschoffeerd door de realitysoap Toni & Tony. Ze beschuldigt RTL van manipulatie. "Het programma is zo vreselijk vals gemonteerd!"

Linda Dubbeldeman, de ex van Toni Peroni en moeder van Tony Junior, is woest over de reallifesoap Toni & Tony: Zo Vader, Zo Zoon, waarin te zien is hoe zij het contact met haar zoon weer probeert te herstellen. Linda, ook wel bekend als seksbom Brenda Steunbeer, vindt dat er een verkeerd beeld van haar wordt gegeven en stelt dat RTL 'voor de sensatie en de kijkcijfers' haar familie tegen elkaar uitspeelt.

Linda Dubbeldeman

"Er kan gewoon van alles over mij geroepen en gezegd worden zonder dat ik daar op kan reageren," schrijft Linda op Facebook. "Tel daarbij op de manipulatie van RTL. Het programma is zo vreselijk vals gemonteerd, ik heb hier geen woorden voor!" Ze stelt dat citaten van haar helemaal uit de context worden gehaald. "Schokkend wanneer dit over jezelf gaat en je machteloos moet toekijken..."

Kwaad daglicht

Linda beweert in haar Facebook-post dat er ook dingen in scène zijn gezet. In de serie was te zien dat ze te laat op Schiphol aankwam om haar zoon uit te zwaaien. "Ik was allang op Schiphol, al een uur voordat mijn zoon er was. Het RTL-team ving mijn vriend en mij buiten op en we hebben daar ruim een uur moeten wachten! Nu begrijp ik waarom: de hele verhaallijn om mij in een kwaad daglicht te stellen moest wel 'kloppen'..."

Glamourpop

Verder zegt Linda dat ze onder druk is gezet om mee te werken aan Toni & Tony, nadat ze in eerste instantie nee zei. "De druk die er na mijn 'nee' werd uitgeoefend was zo enorm (inspelen op mijn pijn van het niet zien van m'n zoon) dat ik ben gezwicht en heb meegewerkt." Ze stelt dat ze ook de instructie kreeg om er 'als een glamourpop' uit te zien: "Ik moest zware make-up, veel haar en hoge hakken aan!"

Spijt

Linda heeft enorme spijt dat ze toch meedeed aan de reallifesoap. "Ik adviseer iedereen die ooit de vraag krijgt mee te werken aan programma's als deze: doe het niet! Je hele familie en vriendenkring wordt tegen elkaar uitgespeeld. Alles voor de sensatie en kijkcijfers! Is er geen ellende, dan wordt deze wel gecreëerd!" Toch legt ze de schuld niet helemaal bij RTL: "Nee, natuurlijk ben ik zelf zo stom en naief geweest mee te werken... Spijt, enorm, weer veel geleerd..."

Reactie van RTL

RTL reageert bij De Telegraaf"Wij ontkennen stellig dat Linda op welke manier dan ook onder druk is gezet. Dat is niet onze manier van werken. Haar medewerking was vrijwillig en op basis van haar eigen motivatie. Wij vinden het jammer dat zij achteraf spijt heeft, maar RTL 5 en RTL Productions staan nog steeds achter het programma."

Lees ook:
Ons interview met Toni & Tony over hun realityserie.

Reageren