Pieter Derks eerste afvaller Wie Is De Mol?

Pieter Derks heeft de debuutaflevering van Wie Is De Mol? niet overleefd. De cabaretier kreeg als eerste dit seizoen een rood scherm te zien. 

De allereerste aflevering van Wie Is De Mol?, dit jaar neergestreken in Sri Lanka, was een aaneenschakeling van achterdocht en wederzijdse verdachtmaking. 

Teamwork is ver te zoeken

Ook al begon het hoopvol genoeg: de tien kandidaten gingen vol enthousiasme aan de slag met de eerste opdracht in een bomvol treinstation. Maar bij de tweede opdracht ging het enorm mis. De groep moest in een bloedheet, verlaten pakhuis vooraf bepaalde locaties zien te vinden en die met camera's filmen. Alle beelden werden vanuit een controlekamer druk geregisseerd, maar het liep uit op een logistieke nachtmerrie door gebrekkig teamwork. Door de gebrekkige communicatie, of een mollensteek, bleef de pot leeg. Een unicum in de geschiedenis van Wie Is De Mol?

"Twee totaal verschillende programma's"

Na de geflopte groepsopdracht merkte Pieter nog grappend op dat dit puur strategie was. "We maken het de Mol extra lastig door niks te verdienen, de pot is leeg, we hebben niet eens een penningmeester nodig." Maar het lachen verging hem tijdens de stemronde toen hij als vijfde kandidaat vrij onverwacht een rood scherm te zien kreeg. Zij medekandidaten waren stomverbaasd en ook Pieter kon het nog niet echt beseffen. In gesprek met presentator Art Rooijakkers gaf hij toe bang te zijn geweest er al direct uit te vliegen. Tot slot kwamen Art en Pieter, beiden winnaar van De Slimste Mens, tot de conclusie dat het winnen van die quiz geen garanties biedt voor Wie Is De Mol?, want: "het zijn twee totaal verschillende programma's."

WIDM app

Waar het wél goed mee ging was de app van Wie is de Mol? Die werd vlak voor de uitzending zelfs zo vaak gedownload dat hij overbelast raakte. Gebruikers klaagden over technische problemen, maar volgens de AvroTros waren alle problemen op tijd opgelost.

Meer over:

Reageren