Pinguïns worden bespioneerd in Penguins: Spy in the Huddle

In de tweede aflevering van Penguins - Spy in the Huddle laten als pinguïn vermomde camera’s zien dat het leven van schattige pinguïnkuikens vol gevaren is.

Waar ze ook uit het ei kruipen, overal liggen hongerige roofdieren op de loer. Zo hebben de rotspinguïns op de Falkland Eilanden te maken met gieren, aalscholvers en caracara’s, een soort valken.

Prachtige beelden

Een caracara met lekkere trek laat mooi zien hoe hun jachtmethode werkt. Hij grijpt een als ei vermomde camera en vliegt ermee weg. Zo zorgt hij voor prachtige luchtbeelden van de pinguïnkolonie.

Keizerspinguïns

Ook te zien vanavond: de overdracht van de jongen door de keizerspinguïns van de zuidpool. Na hun barre voettocht zijn de vrouwtjes dan eindelijk gearriveerd, nu mogen de uitgehongerde mannetjes op zoek naar eten.

Humboldts

Ondertussen laten de tropische Humboldts hun kuikens in de steek om een bad te nemen. De ukkies moeten zich ver­dedigen tegen hordes hongerige meeuwen. Dit doen ze door poep naar hun aanvallers te schieten. Het is maar de vraag of de ouders nog terugkomen, want ook in de zee waarin zij een frisse duik nemen, is het natuurlijk niet veilig. Die zit vol vraatzuchtige zeehonden, op zoek naar een lekkere snack.

Penguins – Spy in the Huddle, 20.30 uur op Nederland 1.

Reageren