Dag vriendjes en vriendinnetjes

Allememaggies, clown Bassie stopt ermee

'Mienemienemiene...' Het is een klap voor de Nederlandse showbizwereld. Clown Bassie (78) heeft zijn afscheid aangekondigd. Hij wil graag zijn vrouw Coby meer exclusieve aandacht geven...

Bassie (die met de rode neus) vormde met zijn broer Adriaantjeeeee! jarenlang de helft van het duo Bassie & Adriaan. Generaties met kinderen groeiden op met de gelijknamige televisieserie. Acrobaat Adriaan gaf er al eerder de brui aan om in Spanje te rentenieren, sindsdien trok Bassie in zijn eentje het land door om de kinderen te vermaken. Maar in 2015 houdt Bassie het voor gezien.

Sterfelijk

Bassie vertelt in Story dat hij er niet mee nokt omdat hij de binnenkant van zijn ogen graag wil bekijken, maar vanwege zijn familie. Onlangs overleed een goede vriend van Bassie en dat zette hem aan het denken. „Dat heeft er flink ingehakt bij mij. Je realiseert je dan ineens hoe sterfelijk we allemaal zijn.”

Exclusieve aandacht

Zijn gezin kan zich de komende tijd dan ook verheugen op Bassie's onverdeelde clownsbelangstelling: „Ook mijn lieve vrouw Coby verdient eindelijk eens wat exclusieve aandacht van mij en dat geldt ook voor onze drie dochters en kleinkinderen.”

Rood geruite pak

Een andere reden voor Bassie om zijn clownsneus, flapschoenen en rood geruite pak aan de wilgen te hangen is dat hij niet meer zo fit is als vroeger, en dan is het lastig om grappige clownsstreken uit te halen.

Dag vriendjes en vriendinnetjes!

Reageren