De avond van de grote filmquiz

Bekende Nederlanders wagen zich vanavond bij de NPS aan het nabootsen van beroemde filmscènes en aan een filmquiz met veel bewegende beelden. Matthijs van Nieuwkerk presenteert het programma.

Ook maakt hij bekend wie is verkozen tot de beste filmacteur aller tijden. Dim het licht en doe mee aan onze quiz om vast in de stemming te komen. Met acht of meer antwoorden goed mag je jezelf een filmkenner van niveau noemen.

Welke rol speelt Fedja van Huêt in Karakter?
a. De onbehouwen deurwaarder A. B. Drevenhaven
b. De in de verdediging gedwongen advocaat Jacob Katadreuffe
c. De karakteristieke huisvriend Jan Maan
d. De geschifte balieklerk Ferdinand Bordewijk

Wie spreekt deze gedenkwaardige woorden: ''I always tell the truth, even when I lie''?
a. Al Pacino in Scarface
b. Robert DeNiro in Meet the Fockers
c. Jim Carrey in Liar Liar
d. Marlon Brando in The Godfather

Wie van deze acteurs staat niet op de titelrol van Soldaat van Oranje?
a. Derek de Lint
b. Jeroen Krabbé
c. Serge-Henri Valcke
d. Peter Faber

In welke tranentrekker speelt Julia Roberts een fotografe die aan een gevreesde ziekte lijdt?
a. The Big Picture
b. Mona Lisa Smile
c. Stepmom
d. Dying Young

Waar gaat de Nederlandse filmkomedie Abel over?
a. Over een dromerige liftbediende in een groot warenhuis
b. Over een maffe vrijgezel die vliegen doormidden probeert te knippen
c. Over een brave borst met een botte broer, luisterend naar de naam Kaïn
d. Over de uitspattingen van de gelijknamige band na een optreden in Lutjebroek

In welke stad stad maakt Batman korte metten met alle gespuis?
a. Metropolis
b. Basin City
c. Inter City
d. Gotham City

Voor welke rol kreeg Rijk de Gooijer het Gouden Kalf dat hij uit het raam smeet in de televisietaxi van Maarten van Spanjer?
a. Opa in Madelief, krassen in het blad
b. Don Gorgonzola in Filmpje!
c. Willem Bouwmeester in Hoogste Tijd
d. Voor zijn hele oeuvre

Wat is het thema van Kill Bill?
a. De moordpartijen van bendeleider Bill
b. De duels van cowboylegende Billy the Kid
c. De fatale liefdes van Rockin' Billy
d. De wraak van The Bride die op haar bruiloft is neergeschoten

Waarom noemt Rosa in Hoe overleef ik mezelf? haar stiefvader Alexander Apenbil?
a. Omdat de bilspleet boven zijn broek uitkomt als hij bukt
b. Omdat hij een blotekontengezicht heeft
c. Omdat hij zo lelijk is als de bilpartij van een baviaan
d. Omdat zijn echte naam, Alexander Abenhil, er sprekend op lijkt

In hoeveel films heeft de Franse ster Gérard Depardieu gespeeld?
a. 116
b. 172
c. 57
d. 286

De antwoorden:

spoiler:
1.b. 2.a. 3.c. 4.c. 5.b. 6.d. 7.c. 8.d. 9.a 10.b

Reageren