Maaiveld - Met alle respect

Zoals je wellicht weet, presenteer ik met Rob Urgert Tussen de oren op Net 5. Als vaste gasten hebben we daarin Katja Schuurman en Jeroen van Koningsbrugge. Over die laatste gaat het nu. Allereerst wil ik zeggen dat ik Jeroen als mens en als teamcaptain enorm respecteer, maar het lijkt me beter als hij toch vertrekt.

Natuuurlijk is hij geweldig, maar niet helemaal geschikt voor het programma en we hebben hem nu wel een beetje gezien. Ik ben al aan het praten met de programmaleiding om hem te vervangen. Je zou toch hogelijk verbaasd zijn als ik dit echt zou menen.

Een tijdje geleden zat Gerard Joling bij De wereld draait door om zo'n verhaal te houden over zijn collega bij Holland's got talent: Henkjan Smits. Met open mond zat ik aan de buis gekluisterd. Omdat iemand zo onbeschaamd zijn collega de nek om wilde draaien middels een publieke terechtstelling.

Maar ook omdat dit item in de DWDD zat. Hoe is dit tot stand gekomen? Heeft Joling gebeld om te zeggen dat hij dit nieuwtje had of is het toch vice versa gegaan? Als ik zelf de baas van Joling was geweest, had hij er toch echt uitgelegen.

Bij Joling moet je tegenwoordig pas echt gaan oppassen als hij je gaat respecteren. Op het moment dat Joling het R-woord gebruikt, gaat hij iemand kapotmaken. Respect is de voorbode van een dolk in je rug. En Matthijs en Jan Mulder stonden erbij en keken ernaar.

De vraag is natuurlijk waarom Gerard zo ontevreden was. Het punt is dat het in Holland's got talent om de jury gaat. Dat zijn de sterren van het programma. Gerards rol is meer die van een veredelde toneelmeester die de mensen het podium opduwt met een nikszeggend lulpraatje.

Gerard, die gewend is het middelpunt te zijn van welk universum dan ook, valt gewoon vanuit een soort instinct het dominante alfamannetje Henkjan aan en gebruikt daarvoor alle middelen. Zo is de natuur in Hilversum. Of was het toch iets anders?

Was het omdat Gordon zo goed scoorde nadat hij medejurylid Eric van Tijn tijdens de uitzending had uitgescholden? Gerard móet daar natuurlijk overheen. Hij kan gewoonweg niet anders. Of was het toch nog iets anders?

Na deze uitzending heb ik er nauwelijks meer iets over gelezen. Geen reactie van Henkjan. Niks eigenlijk. Was het alleen maar publiciteitsrelletje omwille van de kijkcijfers waar de De wereld draait door met open ogen intrapte?

Maar wat vooral heel verontrustend is, is dat ik twee weken geleden een column over Gordon schreef. En nu over Joling. Met alle respect, maar het wordt hoog tijd voor een vakantie.

Reageren