Maaiveld: Voel HD

Ook ik ben gezwicht vlak voor het EK. Flatscreen, 100Hz, Full HD, een contrastwaarde van 30.000 en een pixelverversingssnelheid van 2 milliseconde.

Als u niet weet waar ik het nu over heb, stop dan maar met lezen, want dan telt u niet meer mee, dan heeft u de boot gemist, dan is uw tv-kijkleven een gepasseerd station.

Waarschijnlijk kijkt u nog met een pixelverversingssnelheid van 6 of 8 milliseconde en dat is alsof je naar een schilderij kijkt waar af en toe een een nieuwe penseelstreek bij wordt gezet in vergelijking tot mijn pixelverversingssnelheid van 2 milliseconde, waarmee je de doelpunten bijna een halve minuut eerder ziet dan dat ze daadwerkelijk gemaakt worden.

Mijn nieuwe tv is zo snel dat bij rust meestal de eindstand al bekend is. Ned 1. zendt het EK uit in Full HD. Je weet gewoon niet wat je ziet, of beter gezegd; je weet nu pas wat je ziet. De scherpte van Full HD is alsof je met je leesbril én een vergrootglas door een microscoop naar de tv zit te kijken. Je ziet álles.

In een stadion waar 40.000 oranjefans zitten kun je in een totaalshot ieder petje, iedere welp, ieder roodwitblauw schminkvlaggetje op elke wang afzonderlijk herkennen. Elk grassprietje in het veld blijkt een individu te zijn, een plantje dat tussen al die andere sprietjes gewoon zichtbaar is met zijn eigen persoonlijkheid. Het beeld is zó scherp.

Wist u dat er op het gezicht van Marco van Basten 161 sproeten zitten? Wij konden thuis, terwijl hij zijn magistrale doelpunt tegen de Fransen maakte, de haren op Robbens hoofd van 100 meter afstand gewoon tellen. Wist u dat je met Full HD zelfs dóór de schedel van Jack van Gelder heen kan kijken en dat daar een nest jonge poesjes in huist?

Full HD, of beter; 'Voel HD'. Je ziet het beeld niet meer, maar je voelt het. Over 5 jaar kijken we allemaal Full HD en dat zal grote consequenties hebben voor de vrouwen. Zoals bekend lijk je op tv 20% dikker, maar minder bekend is, is dat vrouwen in Full HD 20 jaar ouder lijken.

Het is nu al zo dat veel presentatrices van 35 jaar al anderhalf uur in de schmink en onder speciale belichting moeten zitten om daadwerkelijk 35 jaar oud te lijken. Met Full HD ziet een vrouw van 29 er al uit als 49. En een vrouw van 49 ziet eruit als als 89 en dat is geen rekenfout, dat heeft te maken met de exponentiële werking van de rimpeldiepte bij Full HD, die slagschaduwen op het gezicht werpt te vergelijken met volledige zonsverduisteringen of bijvoorbeeld de poolnacht. Catherine Keyl die in Full HD verschijnt zal er uitzien als Moeder Theresa (in dier huidige staat!).

Craquelé-TV! Full HD zal het einde betekenen van de vrouw op tv. Meisjes moeten hun tv-carrière plannen tot maximaal 16 jaar en daarna iets anders gaan doen. De tv zal bevolkt worden door mannen met glimmende kale hoofden, die er in Full HD nog namelijk nog strakker uitzien en er zal alleen nog maar gesproken worden over voetbal en auto's.

Reageren