Maaiveld - Zondagochtend in kijkcijferland

Het is 8.00 zondagochtend 14 september en de kijkcijfers van zaterdag 13 september staan op internet. Million dollar wedding van RTL staat op 412.000 kijkers.

8.01 Huize van Dijk. Een slaperige Wendy staart ongelovig naar het scherm. Vorige week 565.000 was al erg maar dit is echt dramatisch. Is dit het begin van het einde? Ben ik het kwijt? Willen de mensen mij niet meer?

8.03 Huize van Dijk. Een slaperige Erland Galjaard (programma-directeur RTL en verkering van Wendy) kijkt ongelovig naar Wendy. Wendy zegt dat de 412.000 in ieder geval nog meer is dan RTL Autowereld en Van kavel tot kasteel samen en dat Moment van de waarheid van Robert ten Brink ook een stuk lager was dan de week daarvoor. Erland heeft na het uitspreken van 412.000 verder niet meer gehoord wat Wendy zei en staart in zijn koffie.

8.06 Huize Ten Brink. Een fris gedouchte Robert zet blijmoedig zijn computer aan. Even later staan de cijfers op het beeld. De blijmoedigheid is verdwenen. Shit. Gezakt van 910.000 naar 745.000. Godzijdank, Wendy is gezakt naar 412.000, dus daar gaat de aandacht naar uit. Ik zit deze week nog goed. Volgende week toch maar wat meer seks en overspel in de vragen; dan stijgt het wel weer.

8.09 Huize van Dijk. Erland en Wendy ontvangen tegelijkertijd een smsje van de Algemeen Directeur van RTL met maar één mededeling: '10.00 Vergaderen!!!!!!!!!'. Het aantal uitroeptekens verontrust ze wel.

8.22 Huize Joling. Een schorre, slechts in string gehulde Gerard barst in lachen uit als hij in zijn hemelbed met zwart satijnen lakens op zijn roze laptop de cijfers ziet. Wie ben ik: 1,3 miljoen kijkers. Hij sms't Patty Brard: 'We rule, babe en bitch Wendy is history!'. Hij sms't ook Wendy: 'Ik zag de cijfers. Heel veel sterkte schat'.

10.30 Huize van Dijk. Wendy en Erland zitten achter een computer te zweten op een persbericht. De fotografen van de Telegraaf liggen al voor de deur. Erland legt bemoedigend zijn hand op het been van Wendy die geïrriteerd reageert; 'Nu even niet, Erl'.

10.45 Huize Spijkerman. Jack kijkt uit gewoonte even naar de kijkcijfers. Hij ziet de cijfers van Wendy en is voor het eerst even heel blij dat hij nu geen programma heeft op zaterdagavond.

11.22 Huize de Leeuw. Een heerlijk uitgeslapen Paul de Leeuw leest de 134 sms'jes met de felicitaties voor de 1,8 miljoen. Hij wil Wendy een sms'je sturen als troost, maar verstuurt die toch maar niet.

Reageren