Bye Bye Finn Hudson

Cory Monteith (31) uit Glee dood gevonden

Glee-ster Cory Monteith is overleden. Zijn levenloze lichaam werd aangetroffen in een hotelkamer in Canada. De acteur was 31.

Cory Monteith werd zaterdag gevonden door personeel van het hotel in Vancouver. In die hotelkamer had hij zich vanaf 6 juli verschanst en geregeld mensen ontvangen, zo bleek uit beveiligingsbeelden.

Moord is uitgesloten

De Canadese politie liet in een verklaring echter weten dat er geen aanwijzingen zijn dat de Glee-ster om het leven is gebracht. Zijn hotelkamer was afgesloten en volgens de gegevens op zijn keycard en de camerabeelden was hij alleen toen hij stierf. In afwachting van de autopsie, die op maandag gepland staat, wordt dan ook uitgegaan van een natuurlijke dood. 

Drugsverleden van Cory Monteith

Cory heeft er nooit een geheim van gemaakt te worstelen met een drugsverslaving. Op zijn 13e begon hij te gebruiken en hij was 19 toen hij voor het eerst afkickte. Afgelopen april liet Monteith zich, mede op advies van zijn vriendin en Glee-collega Lea Michele, opnieuw opnemen in een rehab kliniek. Een aantal weken later verliet hij die kliniek weer, claimend aan de betere hand te zijn. 

Glee in rouw om dood 

Cory Moteith speelde sinds 2009 de rol van Finn Hudson in Glee. Zijn overlijden is ingeslagen als een bom bij zowel fans als de cast van de hitserie. Zo twitterde Corey Monteith's collega acteur Mark Salling als reactie op het nieuws een veelzeggende 'no'. 

Kijk hieronder voor een video waarin Cory Monteith het nummer We've got tonight zingt met Glee-collega Lea Michele

Reageren