3 redenen om te kijken!

Nieuw seizoen van Dallas en Revenge op Net 5

Vanavond begint Net 5 met het uitzenden van het tweede 'vernieuwde' seizoen van Dallas en Revenge. Wij zetten even op een rijtje waarom u moet kijken.

Kijkers hadden wel weer zin in de streken van JR en de rest van de Ewing-familie. Dallas is dan ook soap van de bovenste plank - en dat werkt. Seizoen 3 is zelfs in aantocht, ook al doet JR dan niet mee (acteur Larry Hagman is overleden). Maar eerst volgt vanavond op Net 5 serie 2. Daarvoor (20.30 uur) keert ook een andere serie met soapkwaliteiten terug : Revenge. Zo veel achterklap, verwende rijke mensen en actie in één serie is ongekend.

Wij hebben 3 goede redenen gevonden waarom u moet gaan kijken!

Seizoen 2 van Dallas

1. Omdat leden van de ­originele cast nog meedoen
Dallas zit vol verse, jonge acteurs die hun uiterste best doen, maar natuurlijk kijken we het liefst naar JR (Larry Hagman), Sue Ellen (Linda Gray) en Bobby (Patrick Duffy) Ewing, de personages die het originele ­Dallas groot maakten. Drankorgel Sue Ellen heeft nu ambities in de politiek, de rechtschapen Bobby doet er alles aan om de Ewing-familie bij elkaar te houden. En de ster van de show, JR, heeft natuurlijk niets van zijn oude streken­ verloren. Een ‘nieuw’ bekend gezicht in dit seizoen is Audrey Landers die Afton Cooper speelt, de oude liefde van Cliff Barnes.

2. Omdat JR Ewing de grootste tv-boef aller tijden is
De grote zwarte wolk boven ­seizoen twee van Dallas is het overlijden van Larry Hagman. Gelukkig speelt Larry nog in zes afleveringen van dit tweede ­seizoen mee en daarin is hij nog steeds de konkelende oliebaron zoals we hem kennen en liefhebben. Om Hagmans dood in de serie te verwerken, wordt JR in koelen bloede vermoord. In de best bekeken Dallas-aflevering uit de jaren 80 (80 miljoen kijkers) was de grote vraag: wie schoot JR dood? Dit seizoen is de ultieme vraag: wie vermoordde JR?

3. Vanwege al het gekonkel
JR is niet de enige expert in samenzweringen, manipulatie en chantage. Zijn zoon John Ross (Josh Henderson) is een aardje naar z’n vaartje. Maar hij is niet de enige. Ook Bobby’s zoon Christopher (Jesse Metcalfe) en zijn vriendin Elena (Jordana Brewster) weten de boel aardig te manipuleren.

Seizoen 2 van Revenge

1. Vanwege plotwendingen
U hebt vast nog nooit een serie gezien met zo veel plotwendingen als Revenge, dat garanderen we. De serie is dus allesbehalve saai. Na de ene ongelooflijke gebeurtenis volgt de andere. Van moord naar ontvoering naar persoonsverwisseling, alles kan in Revenge, en dat 22 afleveringen lang.

2. Vergapen aan de rijkdom van de groten der aarde
Revenge speelt zich af in The Hamptons, zo ongeveer het rijkste stukje Amerika, vlak bij New York. In The Hamptons hebben de extreem welgestelden een kast van een strandhuis. Paul McCartney, Steven Spielberg, de familie Hilton, Gwyneth Paltrow en Sarah Jessica Parker hebben allen een villa in The Hamptons. Zo ook de hoofdrolspelers uit Revenge: Emily Thorne (Emily VanCamp) en de familie op wie ze wraak wil nemen: Grayson, met aan het hoofd Victoria (Madeleine Stowe). Behalve aan de huizen is het ook fijn je te ­vergapen aan de kleding die de dames dragen. Iedere aflevering pronken ze met de mooiste en duurste cocktail- en galajurken.

3. Wraak was nog nooit zo zoet
De titel van de serie zegt het al: in Revenge draait alles om wraak. En die wraakgevoelens behoren grotendeels toe aan Emily Thorne. Ze heeft er goede redenen voor; de familie Grayson is verantwoordelijk voor de dood van haar vader en Emily wil iedereen die daar ook maar iets aan heeft ­bijgedragen, een kopje kleiner maken. Dat doet ze zonder enige scrupules. Eén seizen was niet voldoende en daarom wil Emily in het tweede seizoen de zaak rustig afhandelen.

Reageren