VPRO onderschat twitter

Wilfried de Jong presenteert Zomergasten 2013

Wilfired de Jong gaat het nieuwe seizoen van Zomergasten presenteren. Een net aangenomen webredacteur van de VPRO maakte dit bekend.

Via twitter liet de nieuwe webredacteur Jeroen Slot weten dat Wilfried de Jong de nieuwe presentator van Zomergasten wordt. “Ik ben aangenomen als internetverslaggever van @zomergasten Ik heb meteen een nieuwtje: @wilfrieddejong is de nieuwe presentator van #zg13", twitterde Jeroen.

DWDD

Normaal maakt De Wereld Draait Door het nieuws groots bekend, dus dit leek een wat vreemde manier van wereldkundig maken. Eindredacteur Peter van Ingen verklapte aan het NRC hoe dat mogelijk was: „Vanmorgen hadden wij (Van Ingen en de webredacteur) een gesprek en vroeg hij mij wie de presentator dit jaar wordt. Ik zei Wilfried de Jong, maar dat dit pas komend weekend bekend zou worden gemaakt via de ledenkrant van de VPRO. Hij wilde graag als nieuwe verslaggever de primeur twitteren. Ik dacht, die 50 volgers, waarom niet?”

Geretweet

Maar Van Ingen onderschatte de kracht van Twitter. Het bericht werd meteen opgepikt en geretweet zodat binnen de kortst mogelijke tijd iedereen op de hoogte was van het nieuwtje. 

Juiste plek

Ondanks al het gedoe lijkt Wilfried de Jong de man op de juiste plek voor Zomergasten, hij heeft veel ervaring met interviews in 24 Uur Met… en krijgt regelmatig complimenten voor zijn stijl.  

 

Reageren