True Crime

Verbijsterende documentaire Who Killed Little Gregory op Netflix

Netflix wordt steeds beter in true crime-series en Who killed little Gregory? is daar een uitstekend voorbeeld van. Deze documentaireserie over een Franse moordzaak grijpt je bij de lurven en laat je niet meer los. 

Wees wel voorbereid op veel ellende in de vijf delen van Who killed little Gregory? Dat er een vierjarig kind wordt vermoord is al heftig genoeg, maar daarna wordt het alleen nog maar erger. De ouders die alle rampspoed over zich heen krijgen, zijn Jean-Marie en Christine Villemin uit een klein dorpje in de Franse Vogezen. Voor de moord op hun zoontje worden ze al een paar jaar lastiggevallen door 'de kraai', iemand die het gezin eerst zo'n 20 keer per dag belt met de meest vreselijke bedreigingen en daarna over gaat op dreigbrieven. 

Nationaal circus

De man/vrouw in kwestie weet zoveel van de familie Villemin dat hij bijna wel een familielid moet zijn, wat het natuurlijk alleen nog maar erger maakt. In 1984 gaat de kraai over tot actie wanneer hij de kleine Grégory verdrinkt in een rivier. Dan begint de zoektocht naar de dader. De moordzaak wordt een nationaal circus waarbij de pers massaal over de schreef gaat, de politie fouten maakt, de rechter een enorme prutser blijkt en er nog een moord plaatsvindt. En intussen blijft Jean-Marie en Christine helemaal niets bespaard. 

Ook doorgewinterde true crime-liefhebbers zullen bij deze miniserie van de ene in de andere verbazing vallen. 

 

Meer over: