Máxima, Lauren Verster, Linda de Mol en Doutzen Kroes in top 5

Eva Jinek is slimste blondje

Eva Jinek heeft volgens lezers van het tijdschrift JFK heel wat hersens onder haar blonde kapsel zitten. De presentatrice is verkozen tot slimste blondje van Nederland.

Op het gebied van intellect, succes en seks appeal scoorde Eva de meeste punten, zo meldt het AD.

Top 5

De presentatrice liet daarmee Linda de Mol, Doutzen Kroes, Lauren Verster en Koningin Máxima achter zich. Máxima deed het 6 jaar geleden net ietsje beter. Toen won ze de verkiezing van het mannenblad. JFK heeft duidelijk geen rekening gehouden met de natuurlijke haarkleur van de dames. Van de top 5 zijn waarschijnlijk alleen Doutzen en Lauren blond van origine, bij de rest gaat de verfpot er overheen.

Succes verzekerd

Blondines doen het op de Nederlandse televisie wel significant beter dan vrouwen met een andere haarkleur, dus een bezoek aan de kapper kan een goede investering betekenen in de carrière. Ongeveer driekwart van het presentatrice-bestand bestaat uit vrouwen met een lichte haarkleur.

Eva Jinek

Het slimste blondje van 2014 presenteert om de dag het interviewprogramma Een op Een. Haar collega Sven Kockelmann neemt de andere dagen voor zijn rekening. Daarnaast heeft ze een wekelijkse talkshow, Jinek, die na de zomer stopt. De show gaat waarschijnlijk verhuizen naar een ander tijdstip, maar er gaan ook geruchten dat Jinek samen met Jeroen Pauw een programma gaat presenteren, wanneer Pauw en Witteman definitief gestopt zijn.

Reageren