Geen geld meer

Het is over en uit voor soap Malaika

Er komen geen nieuwe afleveringen van Malaika. De soap is na slechts twee maanden geschrapt. RTL 5 zegt dat het geld op is.

Het feest duurde amper twee maanden voor de soap Malaika. De uitzendingen over het gelijknamige zorgcentrum begonnen op 26 maart, op 31 mei werd alweer de laatste aflevering uitgezonden, zo meldt de site zappen.blog.

Financiering

Volgens alle betrokken ligt het niet aan de kwaliteit van de serie of aan de kijkcijfers, het lukt domweg niet om de financiering rond te krijgen. Vooral zorgorganisaties hadden veel geld in Malaika gestoken in de hoop meer jongeren naar de zorg te lokken.

Grote schare fans

De officële reactie van RTL 5 is als volgt: „De zender en de zorgorganisaties zijn tevreden met de behaalde resultaten van de serie en de grote schare fans die ook online aangaven positief over Malaika te zijn. Het voornemen was dan ook om door te gaan met een 2e seizoen. RTL 5, de betrokken zorgorganisaties en producent BING Film & TV hebben de afgelopen weken alle mogelijkheden onderzocht om een nieuwe reeks afleveringen mogelijk te maken. Dit is helaas niet gelukt. Het blijkt niet mogelijk te zijn een tweede seizoen financieel mogelijk te maken.”

180.000

Gemiddeld keken ongeveer 180 duizend mensen naar Malaika, waarin onder meer Liza Sips en Jasmine Sendar een rol speelden. Dat is minder dan RTL hoopte, maar de zender vond de cijfers goed genoeg om door te gaan. 

Reageren