10,000 BC

De Yagahls zijn een stam met hippe dreads ergens aan het einde van de ijstijd. Wanneer enkele stamleden worden ontvoerd door een andere stam gaat D'Leh er met zijn speer achteraan om hen te bevrijden.

GENRE
Avontuur

REGIE
Roland Emmerich

MET
Steven Strait, Camilla Belle, Cliff Curtis, Mona Hammond e.a.

VERHAAL
De Yagahls zijn een stam met hippe dreads ergens aan het einde van de ijstijd. D'Leh (Steven Strait) houdt van Evolet (Camilla Belle), een blauwogig meisje. Wanneer zij en nog een stel anderen worden ontvoerd door een andere stam gaat D'Leh er met zijn speer achteraan om haar te bevrijden. Op zijn weg, die van de ijsvlakten via het tropisch regenwoud, via de woestijn naar een soort Egyptisch rijk voert, komt hij een vriendelijke sabeltandtijger, minder vriendelijke uit de kluiten gewassen struisvogels en andere stammen tegen die zich bij hem aansluiten. Uiteindelijk vindt D'Leh zijn liefje en de anderen terug als slaven die samen met mammoeten een piramide te bouwen onder leiding van Goden die veel weg hebben van Egyptenaren.

OORDEEL
De enige manier om deze film door te komen is om de boel niet te serieus te nemen. De piramiden dateren niet van 10.000 maar van 3.000 voor Christus en het is niet aannemelijk dat prehistorische stammen perfect Engels spraken. Of dat ze de beschikking hadden over de complete make-up lijn van Max Factor. En dan wil regisseur Emmerich ons ook nog doen geloven dat destijds gletsjers vlak bij een jungle in de buurt van Egypte lagen. Al die gekkigheid was overkomelijk geweest als het verhaal spannend zou zijn. Helaas, tussen de actiescènes door is het maar een saaie boel in het Pleistoceen.

EXTRA'S
Twee documentaires: A wild & wooly ride en Inspiring an epic. Plus een alternatief einde.

NU te huur en te koop

Reageren