Be Kind Rewind

Wanneer een paranoïde klant alle banden in een videotheek per ongeluk wist, besluit hij samen met assistent Mike alle films zelf na te maken voordat de baas terugkomt. Ze worden al snel een hit.

GENRE
Komedie

REGIE
Michel Gondry

MET
Jack Black, Mos Def, Danny Glover, Mia Farrow e.a.

VERHAAL
Meneer Fletcher (Danny Glover) heeft een videotheek waarin hij alleen videobanden verhuurt. Van dvd's heeft hij nooit gehoord. De zaken lopen daarom niet al te best. Meneer Fletcher besluit bij de concurrentie te gaan kijken waarom zij wel succesvol zijn. In de tussentijd krijgt zijn assistent Mike (Mos Def) de leiding over de zaak.

Hun meest trouwe klant Jerry (Jack Black) is zo paranoïde over een elektriciteitscentrale vlak bij zijn huis dat hij inbreekt om de boel te saboteren. Daarbij komt hij onder spanning te staan en wordt hij magnetisch. Wanneer hij later in de videotheek komt, wist hij daardoor alle banden. Wat nu? Mike en Jerry besluiten alle films zelf na te maken voordat meneer Fletcher terugkomt. Ze worden al snel een hit.

OORDEEL
Dankzij Jack Black en Mos Def ontstond er een ware rage op youtube met mensen die scènes uit bekende films naspelen. Maar dat maakt van Be Kind Rewind nog geen geweldige film. Amusant en origineel is het wel.

EXTRA'S
Jack & Mos improvise songs, A conversation with Jack Black and Michel Gondry, The Making of Be Kind Rewind.

NU te huur en te koop.

Bekijk hier de trailer van Be Kind Rewind:

Reageren