Beowulf

Middeleeuws Denemarken zucht onder de terreur van een nietsontziend mythisch monster dat Grendel (Crispin Glover) heet en moordend door steden en dorpen trekt. Er is een gespierde held nodig, die het op wil nemen tegen Grendel.

GENRE
Actie

REGIE
Robert Zemeckis

MET
Ray Winstone
Angelina Jolie
Crispin Glover
Anthony Hopkins e.a.

VERHAAL
Middeleeuws Denemarken zucht onder de terreur van een nietsontziend mythisch monster dat Grendel (Crispin Glover) heet en moordend door steden en dorpen trekt. Er is een gespierde held nodig, die het op wil nemen tegen Grendel. Gelukkig is daar de dappere krijger Beowulf (Ray Winstone), die die taak wel op zich wil nemen. Hij gaat eerst achter Grendel aan en moet daarna ook nog afrekenen met de boze moeder (Angelina Jolie) van het beest.

OORDEEL
Zet je schrap voor een visueel spektakel dat vooral bestaat uit beelden die zo uit de computer komen, het zogenaamde performance capture. Daardoor kan het bijvoorbeeld dat Angelina Jolie van goud is en voeten heeft die uitlopen in stilettohakken en dat Ray Winstone plotseling over een enorm sixpack beschikt. Technisch is het allemaal bijzonder knap, maar inhoudelijk blijft het net iets te mager.

EXTRA’S
The Making of Beowulf, Designing the creatures of Beowulf; Creating the ultimate Beowulf, The art of Beowulf, verwijderde scènes.

Reageren