Dexter (Seizoen 1)

Dexter Morgan werd op zijn derde geadopteerd door politieman Harry Morgan, die ontdekte al snel dat er iets mis was met zijn zoon. Dexter had en heeft de onbedwingbare neiging te moorden. Harry leerde Dexter alleen mensen te vermoorden die het 'verdienen'.

GENRE
Dramaserie

REGIE
Keith Gordon e.a.

MET
Michael C. Hall, Jennifer Carpenter, Julie Benz, Erik King e.a.

VERHAAL

Dexter Morgan (Michael C. Hall) werd op zijn derde geadopteerd door politieman Harry Morgan. Die ontdekte al snel dat er iets mis was met zijn zoon. Dexter had en heeft de onbedwingbare neiging te moorden. Harry leerde Dexter alleen mensen te vermoorden die het ‘verdienen’. Mensen die zelf nietsontziende moordenaars zijn. In het dagelijks leven is seriemoordenaar Dexter bloedspooranalist bij de politie van Miami. Ook zus Debra (Jennifer Carpenter) is politieagente. Niemand, behalve collega James Doakes (Erik King) heeft enig vermoeden van de gruwelijke hobby van de vriendelijke Dexter.

OORDEEL
Prijs de heer voor de uitvinding van de dvd. Anders was de serie Dexter waarschijnlijk eeuwig verborgen gebleven voor het Nederlandse publiek. Geen enkele zender heeft Dexter tot nu toe aangekocht. En dat is onbegrijpelijk. Dit is een van de die zeldzame spannende series die je van begin tot eind op het puntje van je stoel laten zitten. Dat is te danken aan het bijzondere uitgangspunt, maar vooral aan de briljante Michael C. Hall, die na Six feet under een tweede topserie op zijn cv kan bijschrijven.

EXTRA'S
Twee afleveringen van de serie Brotherhood, een voorproefje van een CSI game en een documentaire over bloedspetters.

NU te huur en te koop

Bekijk hier de eerste minuten van de eerste aflevering:

Meer over:

Reageren