DVD Tip: 3:10 to Yuma

Dan Evans is een arme boer die een been heeft verloren in de Amerikaanse Burgeroorlog. Alsof dat nog niet genoeg is, lijdt hij onder de terreur van een woekeraar bij wie hij geld heeft geleend, heeft zijn oudste zoon meer bewondering voor een schurk als Ben Wade dan voor Dan en heeft zijn huwelijk betere tijden gekend.

GENRE
Western

REGIE
James Mangold

MET
Russell Crowe, Christian Bale, Peter Fonda, Gretchen Mol e.a.

VERHAAL
Dan Evans (Christian Bale) is een arme boer die een been heeft verloren in de Amerikaanse Burgeroorlog. Alsof dat nog niet genoeg is, lijdt hij onder de terreur van een woekeraar bij wie hij geld heeft geleend, heeft zijn oudste zoon meer bewondering voor een schurk als Ben Wade (Russell Crowe) dan voor Dan en heeft zijn huwelijk betere tijden gekend.

Wanneer Dan zijn vee ophaalt, is hij getuige van een overval op een postkoets door Ben Wade en zijn maten. Ben wordt later gearresteerd en Dan meldt zich vrijwillig om hem op de trein naar de gevangenis in Yuma te zetten. Hij hoopt dat hem dat, behalve een financiële vergoeding, ook het respect van zijn zoon oplevert. Ben en Dan blijken onderweg aan elkaar gewaagd.

OORDEEL
Christian Bale én Russell Crowe zouden waarschijnlijk elke film tot een succes maken. Dat doen ze ook met 3:10 to Yuma. Dankzij de hoofdrolspelers wordt deze simpele klassieke western een mooi psychologisch drama.

EXTRA'S
Interviews met cast en crew, Achter de schermen, Verwijderde scènes.

NU te huur en te koop

Bekijk hier alvast de trailer van 3:10 to Yuma:

Reageren