DVD Tip: Happy-Go-Lucky

Poppy gaat lachend het leven door. Af en toe maakt ze iets vervelends mee: een leerling uit haar klas wordt mishandeld, ze ontmoet een zwerver en haar rijleraar blijkt een psychopaat. Maar wat er ook gebeurt: Poppy blijft lachen.

GENRE
Komedie

REGIE
Mike Leigh

MET
Sally Hawkins, Alexis Zegerman, Andrea Riseborough, Eddie Marsan e.a.

VERHAAL
Poppy (Sally Hawkins) is een blije meid. Ze gaat lachend het leven door. Fiets gestolen? Poppy vindt het alleen jammer dat ze geen afscheid heeft kunnen nemen.

De dertiger is lerares op een basisschool, gaat gezellig uit met haar vriendinnen, neemt rijles en wordt verliefd op een maatschappelijk werker. Af en toe maakt Poppy iets vervelends mee: een leerling uit haar klas wordt mishandeld, ze ontmoet een zwerver en haar rijleraar blijkt een psychopaat. Maar wat er ook gebeurt: Poppy blijft lachen.

OORDEEL
Normaal is Mike Leigh nogal zwaar op de hand, maar hier gooit hij het roer rigoureus om. Verrassend. Een probleem met de film is dat Poppy's voortdurende gelach behoorlijk op de zenuwen kan werken. Bij tijd en wijle krijg je zin om haar iets aan te doen. Kun je je over die ergernis heen zetten, dan wordt het toch nog leuk. Want als iedereen zoals Poppy zou zijn, dan zou de wereld er een stuk zonniger uitzien.

EXTRA'S Geen

NU te huur en te koop

Bekijk hier de trailer van Happy-Go-Lucky:

Reageren