DVD Tips: The Dark Knight

Gotham's nieuwe officier van justitie, Harvey Dent is vastbesloten de misdaad in zijn stad aan te pakken. Een opluchting voor Bruce Wayne/Batman die uitziet naar een tijd waarin hij zijn cape aan de wilgen kan hangen.

GENRE
Actie

REGIE
Christopher Nolan

MET
Christian Bale, Heath Ledger, Aaron Eckhart en Maggie Gyllenhaal

VERHAAL
Gotham's nieuwe officier van justitie, Harvey Dent (Aaron Eckhart) is vastbesloten de misdaad in zijn stad aan te pakken. Een opluchting voor Bruce Wayne/Batman (Christian Bale) die uitziet naar een tijd waarin hij zijn cape aan de wilgen kan hangen. Dat Bruce' grote liefde Rachel (Maggie Gyllenhaal), nu het vriendinnetje is van Harvey moet hij op de koop toe nemen.

Tegelijkertijd verschijnt de puur slechte The Joker op het toneel. Hij terroriseert Gotham en stelt maar één eis om de chaos te laten stoppen: Batman moet zijn masker afdoen.

OORDEEL
Dit is niet slechts een spectaculaire actiefilm over een superheld, dit is een tragedie van Shakespeariaanse proporties met getormenteerde hoofdpersonen en thema's als liefde, wraak en eerzucht. Heath Ledger steelt de show maar Christian Bale is nog steeds een perfecte Batman. Er valt ook het een en ander aan te merken op The Dark Knight. Zo zijn de verhaallijnen soms nogal rommelig en de special effects iets te talrijk. Maar dat vergeven we regisseur Nolan met alle liefde.

EXTRA'S
Gotham onthuld: het maken van een scène. The Dark Knight IMAX scènes, Gotham otnight: 6 afleveringen van het kabelnieuwsprogramma van Gotham en De galerijen.

NU te huur en te koop

Reageren