Elizabeth: The Golden Age

De katholieke koning Philip II van Spanje staat op het punt Engeland binnen te vallen en Mary Stuart (Samantha Morton), de koningin van Schotland heeft het voorzien op de Engelse troon. De Engelse koningin Elizabeth (Cate Blanchett) heeft dus veel aan haar hoofd.

GENRE
Drama

REGIE
Shekhar Kapur

MET
Cate Blanchett
Geoffrey Rush
Clive Owen
Samantha Morton e.a.

VERHAAL
De katholieke koning Philip II van Spanje staat op het punt Engeland binnen te vallen en Mary Stuart (Samantha Morton), de koningin van Schotland heeft het voorzien op de Engelse troon. De Engelse koningin Elizabeth (Cate Blanchett) heeft dus veel aan haar hoofd. Gelukkig schuilt er voor de vrijgezelle koningin van middelbare leeftijd ook wat romantiek aan de horizon. Avonturier Sir Walter Raleigh (Clive Owen) doet het hart van Elizabeth sneller kloppen. Maar eerst moet de Spaanse Armada nog even verslagen worden.

OORDEEL
Historisch gezien klopt er niet zoveel van de film, Cate Blanchett ziet er niet bepaald uit als een oude vrijster en de Spanjaarden waren in het echt niet zo slecht als ze hier worden afgeschilderd. Ondanks dat is Elizabeth toch een geslaagde film. Dat is vooral te danken aan Cate Blanchett, die de koningin voor de tweede keer speelt. Een ander hoogtepunt is de fantastische aankleding.

EXTRA’S
Verwijderde scènes, achter de schermen en een aantal documentaires, o.a hoe de armada gemaakt is.

Reageren