Hellboy II: The Golden Army

Nadat Guillermo del Toro met Hellboy (2004) al een van de leukste en onwaarschijnlijkste superheldenfilms ooit op het witte doek bracht, doet hij het met deel 2 nog eens dunnetjes over.

GENRE
Actie.

REGIE
Guillermo del Toro.

MET
Ron Perlman, Selma Blair, Doug Jones, James Dodd e.a.

VERHAAL
Superheld Hellboy (Ron Perlman) krijgt het aan de stok met elvenprins Nuada (Luke Goss) die de macht op aarde wil pakken. Om een onoverwinnelijk mythisch gouden leger op de been te brengen heeft hij drie stukken van een kroon nodig. Aan Hellboy de taak om te voorkomen dat hij die in handen krijgt. Dat doet hij net als in deel 1 met behulp van zijn vriendin Liz (Selma Blair) die goed is in vuur maken en vissenman Abe Sapien (Doug Jones). Nieuw is de helderziende geest Johann Krauss (James Dodd) wiens Duitse accent Hellboy tot waanzin drijft.

OORDEEL
Nadat Guillermo del Toro met Hellboy (2004) al een van de leukste en onwaarschijnlijkste superheldenfilms ooit op het witte doek bracht, doet hij het met deel 2 nog eens dunnetjes over. Hellboy is nog steeds diezelfde norse, rode, weinig subtiele krachtpatser vol zelfmedelijden met een autoriteitsprobleem. Het plot is nogal dunnetjes maar dat doet niets af aan de magistrale sprookjesfiguren die we voorgeschoteld krijgen.

EXTRA'S
Commentaar van de regisseur en de acteurs Jeffrey Tambor, Selma Blair en Luke Goss.

NU
Te huur en te koop

Bekijk hier de trailer van Hellboy II: The Golden Army:

Deze Youtube video kan niet worden weergegeven. Javascript staat uitgeschakeld, of je hebt nog een oude versie van de Adobe Flash Player. Download de laatste Flash Player.

Reageren