Kritiek op Netflix vanwege bijsnijden films

Er komt steeds meer kritiek op online filmverhuurder Netflix. Abonnees zijn niet blij dat de dienst beelden uit films bijsnijdt.

Vorige maand werd bekend dat de populaire dienst Netflix naar Nederland komt, maar in Amerika ontstaat  steeds meer kritiek op de website. Het bedrijf, dat tegen een vast bedrag per maand onbeperkt tv-series en films aanbiedt, snijdt namelijk beelden uit films bij.

What Netflix Does

Dit 'croppen' is onder de aandacht gebracht door de Tumblr-pagina What Netflix Does. Op de pagina zijn een aantal voorbeelden te vinden van films die flink zijn bewerkt door Netflix. Hier een voorbeeld uit de film Man on the Moon:

Afbeelding

Dit is hoe het origineel er in 1999 uitzag. Hieronder de versie van Netflix:

Afbeelding

Oops, dat is nogal een verschil.

Netflix' reactie

Hiermee lijkt het bewijs voor het bijsnijden geleverd. Toch meldt Netflix aan The Verge dat dit niet waar is, ze doen juist hun best om een goede kwaliteit beeld te leveren. Het beeld van de films moet worden verkleind om op de kleine tv- en computerschermen te passen.

Uiteindelijk bekent het bedrijf dat het om een fout gaat: "Wanneer we een dergelijke fout ontdekken, doen we er alles aan om die film zo snel mogelijk te vervangen."

Hopelijk zijn al deze fouten dit najaar opgelost, want dan komt de dienst naar Nederland.

Meer over:

Reageren