Max Payne

Politieman Max Payne (Mark Wahlberg) wil wraak. Zijn vrouw en kinderen zijn vermoord door een stel junks en hij wil de schuldigen straffen.

GENRE
Actie.

REGIE
John Moore.

MET
Mark Wahlberg
Mila Kunis
Amaury Beau Bridges
Ludacris e.a.

VERHAAL
Politieman Max Payne (Mark Wahlberg) wil wraak. Zijn vrouw en kinderen zijn vermoord door een stel junks en hij wil de schuldigen straffen. Het loopt allemaal anders wanneer hij zelf wordt beschuldigd van moord en op de vlucht moet voor zowel de politie als voor een criminele organisatie.

Hij krijgt hulp van de Russische Mona Sax (Mila Kunis), een dame die ook uit is op wraak. Maar dan op degene die haar zus vermoordde. Langzaam ontdekt Max dat hij verzeild is geraakt in een politiek complot.

OORDEEL
Max Payne is een verfilming van de gelijknamige game uit 2001 en dat is te zien. Net als in de game speelt ook in de film 'bullettime' (waarbij kogels in slow motion rondvliegen) een grote rol.

Visueel is alles dik voor mekaar. Minder positief is dat de –toch ook best wel- belangrijke verhaallijn en het plot opgeofferd zijn aan lege actiescènes en bijrollen. In een game waarbij je zelf lekker mee kan doen, is dat niet erg, maar voor een geslaagde speelfilm is meer nodig.

EXTRA'S
Geen.

Trailer van Max Payne:

Deze Youtube video kan niet worden weergegeven. Javascript staat uitgeschakeld, of je hebt nog een oude versie van de Adobe Flash Player. Download de laatste Flash Player.

Reageren