Penelope

Penelope (Christina Ricci) is een leuk, rijk en lief meisje met maar één minpunt. Ze heeft een varkensneus. Dat is het resultaat van een vloek die honderd jaar eerder over de familie is uitgesproken.

GENRE Sprookje.

REGIE Mark Palanski.

MET Christina Ricci, James McAvoy, Catherine O'Hara, Peter Dinklage, Reese Witherspoon e.a.

VERHAAL
Penelope (Christina Ricci) is een leuk, rijk en lief meisje met maar één minpunt. Ze heeft een varkensneus. Dat is het resultaat van een vloek die honderd jaar eerder over de familie is uitgesproken. Er is maar één manier om de vloek te doorbreken: Penelope moet een adellijke man zien te vinden die haar accepteert en van haar houdt (met neus en al).

Penelope's moeder Jessica (Catherine O'Hara) laat een hele rij geschikte jongens langskomen die allemaal uit zijn op de bruidsschat maar zich een ongeluk schrikken van die neus. Een tabloid reporter ruikt een verhaal en huurt de aan lager wal geraakte, maar wel van adel zijnde Max (James McAvoy) in om dichtbij zijn onderwerp te komen. Penelope vindt Max leuk, tot ze ontdekt dat hij haar bedondert. Dan vlucht ze het huis uit, de echte wereld in.

OORDEEL
Een lief, modern sprookje met felle kleuren en onwaarschijnlijke gebeurtenissen. Veel verrassingen zitten er niet in het verhaal, maar er valt wel veel te lachen en Christina Ricci en James McAvoy (die altijd en overal goed is) stelen de show.

EXTRA'S
Een making off en een trailer, die je ook hieronder kunt bekijken:

Reageren