Reservation Road

Advocaat Dwight rijdt door nadat hij de tienjarige Josh met zijn auto heeft geschept. De vader van het jongetje zet alles op alles om de dader te vinden. Hij besluit een advocaat in de arm te nemen en komt geheel toevallig terecht bij het kantoor van Dwight, die verteerd wordt door schuldgevoels.

GENRE
Drama

REGIE
Terry George

MET
Joaquin Phoenix, Mark Ruffalo, Jennifer Connelly, Mira Sorvino e.a.

VERHAAL
Ethan (Phoenix), Grace (Connelly) en hun kinderen Josh en Emma stoppen bij een benzinestation om wat te eten. Wanneer de tienjarige Josh te dicht bij de weg speelt, wordt hij geschept door de auto van advocaat Dwight (Ruffalo), die net met zijn zoontje terugkomt van een voetbalwedstrijd. Dwight beseft dat hij veel te hard reed en neemt in een fractie van een seconde de beslissing door te rijden. Ethan is kapot van verdriet en zet alles op alles om de dader te vinden. Hij besluit een advocaat in de arm te nemen en komt geheel toevallig terecht bij het kantoor van Dwight, die verteerd wordt door schuldgevoels.

OORDEEL
Grimmig, donker en wraakzuchtig zijn de woorden die passen bij Reservation Road. Helaas wacht na het doorstaan van zo veel ellende niet de verlichting waar je zo naar snakt. Het aantal enorme toevalligheden helpt de zaken ook al niet. De enige troost is het werk van twee van de beste acteurs van hun generatie, Phoenix en Ruffalo, waarbij vooral de laatste excelleert in zijn vertolking van gepijnigde dader/vader.

EXTRA'S
Verwijderde scènes en de documentaire Looking back on Reservation Road waarbij de regisseur en hoofdrolspelers vertellen over de film.

NU te huur en te koop

Reageren