Seizoen 1 van 30 Rock

Liz Lemon is de bedenkster en hoofdschrijfster van de populaire televisieserie The Girlie Show, waarin Jenna Maroney schittert als grote ster. Het leven van Liz wordt plotsklaps een stuk moeilijker wanneer haar nieuwe baas Jack Donaghy arriveert en de show wil gaan restylen.

GENRE
Comedyserie

REGIE
Don Scardino e.a.

MET
Tina Fey
Alec Baldwin
Tracy Morgan
Jane Krakowski e.a.

VERHAAL
Liz Lemon (Tina Fey) is bedenkster en hoofdschrijfster van de populaire televisieserie The Girlie Show met Jenna Maroney (Jane Krakowski) als grote ster. Het leven van Liz wordt plotsklaps een stuk moeilijker wanneer haar nieuwe baas Jack Donaghy (Alec Baldwin) arriveert en overlopend van zelfvertrouwen de show wil gaan restylen. Hij neemt een volledig gestoorde nieuwe acteur aan (Tracy Morgan) die een jonger en mannelijker publiek aan moet spreken en verandert de naam van de serie in TGC. Liz mag proberen de boel in de hand te houden.

OORDEEL
Deze serie heeft in Nederland de televisie nog steeds niet gehaald en dat is onbegrijpelijk wanneer je ziet hoeveel mindere series er wél worden uitgezonden. In de eerste aflevering is het nog een beetje zoeken, maar daarna is 30 Rock bij tijd en wijle hilarisch. Dat komt met name door de cast waarin vooral Alec Baldwin en Tracy Morgan uitblinken.

EXTRA'S
Geen.

Reageren