WALL•E

Het is 2075. De aarde is lang geleden verlaten door de mens en gereduceerd tot een grote vuilnisbelt. Opruimrobot WALL-E is als enige achtergebleven om het vuilnis te stapelen. Zijn wereld staat op z'n kop wanneer robot EVE op aarde komt op zoek naar organisch leven. WALL-E is op slag verliefd.

GENRE
Animatie

REGIE
Andrew Stanton

MET
de stemmen van Ben Burtt, Elissa Knight, Jeff Garlin, Fred Willard e.a.

VERHAAL
Het is 2075. De aarde is lang geleden verlaten door de mens en gereduceerd tot een grote vuilnisbelt. Opruimrobot WALL•E is als enige achtergebleven om het vuilnis te stapelen en om volgens hem interessante zaken als een Rubiks-kubus en de film Hello Dolly! te bewaren. Zijn wereld staat op z’n kop wanneer robot EVE op aarde komt op zoek naar organisch leven. WALL•E is op slag verliefd. Net als EVE ook gecharmeerd raakt van WALL•E, wordt ze weer opgehaald door haar schip. WALL•E weet mee te liften en ziet zo wat er met de mensheid is gebeurd. Die ligt voornamelijk te vegeteren in een ruimtestation en is volledig afhankelijk van nare computers.

OORDEEL
Zelden valt een film uit de Pixar-studio’s tegen en dat doet WALL•-E ook niet. Technisch is de film betoverend mooi. Dat de boodschap - de mensheid werkt in rap tempo toe naar een ecologische ramp - niet zo rooskleurig is, is er vooral eentje voor volwassenen. Kinderen zien voornamelijk een aandoenlijke ET van staal.

EXTRA'S
Een aantal korte films, niet-gebruikte scènes, audiocommentaar van regisseur Andrew Stanton, Animatie geluidsontwerp: Werelden bouwen met geluid, The Pixar Story, ‘Heel veel bots’ Verhalenboek, Wall-E’s schatten en snuisterijen, Robots overal.

NU te huur en te koop

Bekijk de trailer:

Deze Youtube video kan niet worden weergegeven. Javascript staat uitgeschakeld, of je hebt nog een oude versie van de Adobe Flash Player. Download de laatste Flash Player.

Reageren