War, Inc.

Het verlaten land Turagistan is vernield na een opstand nadat een geheime corporatie, in bezit van de oud-president van de VS, de staat heeft overgenomen.

GENRE
Actie.

REGIE
Joshua Seftel.

MET
John Cusack, Dan Aykroyd, Hilary Duff, Marisa Tomei e.a.

VERHAAL
Brand Hauser (John Cusack) is huurmoordenaar. Hij wordt naar Turaqistan gestuurd, een land in het Midden-Oosten dat wordt bezet door het bedrijf van de voormalige Amerikaanse vicepresident (Dan Aykroyd) en in oorlog is met lokale opstandelingen. Meneer de ex-vicepresident huurt Brand in om de minster van olie om te leggen. Eenmaal daar blijkt zijn opdracht minder eenvoudig dan gedacht. Om zijn dekmantel te behouden moet Brand de bruiloft van de extravagante zangeres Yonica Babyyeah (Hilary Duff organiseren en zich een knappe journaliste (Marisa Tomei) van het lijf zien te houden.

OORDEEL
War, Inc. is een politieke satire over de oorlog in Irak en de vage rol die de Amerikaanse vicepresident Dick Cheney met zijn bedrijfje daarin speelde. Toch komt het satiregedeelte niet helemaal uit de verf, omdat de film niet kan kiezen tussen serieus en grappig. Echt goed wordt het ondanks de aanwezigheid van de altijd bekijkenswaardige John Cusack nooit.

EXTRA'S
Geen.

NU
Te huur en te koop.

Bekijk hier de trailer van War, Inc.:

Meer over:

Reageren