Nummer 39 met rijst

Het buitenland vindt Gordon een racist

In Nederland had niemand tot vandaag erg in de zogenaamd 'racistische' opmerking van Gordon in Holland's Got Talent, maar in Amerika staat iedereen op z'n achterste benen.

De nogal populaire Amerikaanse website Reddit.com postte een link naar het fragment waarin Gordon aan de Aziatische deelnemer Xiao Wang vraagt welk nummer hij gaat zingen, 'nummer 39 met rijst?' Een op het oog redelijk onschuldige Gordon-grap, maar daar denken de reageerders op Reddit anders over.

'that face of his when he said 39 with rice... I wanted to punch him right then and there'

I'm surprised that was allowed. I haven't seen a host be that blatantly racist before.'

Chantal Janzen

De Amerikaanse reageerders willen ook graag weten of Gordon te vergelijken is met het strenge Britse jurylid Simon Cowell. Het antwoord is een duidelijk nee.

'Simon is extremely sarcastic and blunt, to the point of being rude... But he's not a fucking blatant racist'

Chantal Janzen kan een carrière in het buitenland ook wel vergeten, zijn krijgt het te verduren in de commentaren omdat ze net voor het optreden van Xiao een opmerking maakt over zijn naam.

'What about her racist remark at the beginning? She said "thats ok" when he said his name was Xiao Wang.'

In Nederland is de grap van Gordon ook doorgedrongen tot komiek Howard Komproe, die zijn ongenoegen liet blijken via Twitter.

Gordon vroeg in zijn antwoord of Howard misschien wat grappen van hem wil lenen zodat hij ook eens leuk is.

Dahne Bunskoek

Mensen van racisme beschuldigen is vrij trendy de laatste weken. Daphne Bunskoek kreeg er mee te maken na een grap in het programma Volgende Week en ook Zwarte Piet kan er over meepraten.

Bekijk de grappen van Gordon en Chantal hieronder

Reageren