Blijft mening verkondigen

Derksen reageert op ophef en sponsorboycot

19 Juni 2020 13:59 | informatief | Door Wietse Zuidberg

© ANP Kippa
Johan Derksen is niet van plan om zich anders te gaan gedragen naar aanleiding van de ophef die er is over zijn recente uitspraken. Dat heeft de analist laten weten aan het AD.

"Weet je, ik zit daar om mijn mening te verkondigen en dat zal ik blijven doen tot de laatste snik", zo zegt de besnorde voetbalanalist. "Dit is weer een storm in een glas water die wel overwaait. Morgen is er weer een andere rel. Dat gaat vaker zo. Dan beginnen mensen drie dagen na ons programma te gillen. En denken commerciële jongens van bedrijven: wij kunnen niet achterblijven, maar ach, ik ga daar niet over."

Afstand van racisme

Derksen benadrukt in het interview dat hij tegen racisme is. Hij deed dat ook in de show waaruit de uitspraken komen die voor ophef zorgen. "Als je het hele programma hebt gezien, dan weet je dat wij afstand hebben genomen van het begrip racisme. Nu word je – omdat er een clipje van gemaakt is – weggezet als racist. Maar goed, de ene week ben ik homofoob, de andere week racist", aldus Derksen tegen de krant.

Nog niks gehoord van John de Mol

De ophef ontstond na uitspraken van Derksen over onder meer rapper Akwasi, die hij deed in het programma Veronica InsideNaar aanleiding van die ophef besloten diverse sponsors van het programma de samenwerking te staken. Van de directie van Veronica vernam Derksen nog niets. "Ook niet van John de Mol, nee. Die weet toch wat er in ons contract staat? We hebben vast laten leggen dat wij alles mogen zeggen en over iedereen mogen praten."

Meer over