Kijkcijfers woensdag 12 augustus 2020

De TV van gisteren: 1,1 miljoen kijkers zien Kennis quizzen

13 Augustus 2020 08:07 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© KRO-NCRV
De zomerhitte is genadeloos, ook voor de bewoners van de beeldbuis. Slechts drie programma's wisten op de snikhete woensdag meer dan een miljoen kijkers te bereiken.

Het spreekt voor zich dat De slimste mens één van die drie is, maar het spelprogramma had toch te lijden onder de temperaturen. Waar doorgaans zeker 1,3 miljoen mensen klaar zitten, waren dat er gister 1,1 miljoen. Zij waren getuigen van het quizdebuut van Hugo Kennis. De tv-kok deed zijn achternaam eer aan door direct de slimste van de dag te worden. 

Foodtruck gezocht zwaait af

NPO 1 had de overige twee miljoenentitels. Het Acht uur journaal met 1,7 miljoen kijkers en Op1 dat op de late avond 1 miljoen kijkers boeide. Op primetime had de eerste publieke zender ook moeite mensen te bereiken. Het beste van Heel Holland bakt deed het met 636.000 kijkers niet meer dan aardig. Een bescheiden opsteker voor Foodtruck gezocht: met 610.000 kijkers was het slot van seizoen 1 de best bekeken aflevering tot nu toe.

SBS geeft het op

SBS besloot eens geen herhalingen van tv-shows uit te zenden, maar een film. Helaas leverde Journey to the center of the Earth met 218.000 kijkers ook niet echt een hit op. Voorafgaand aan de avonturenfilm met Brendan Fraser had Lang leve de liefde het ook moeilijk. De uurlange versie van het datingprogramma lijkt wat extremere types uitgezocht te hebben die schaamteloos op seks gaan.

Meer over