De kijkcijfers van zaterdag 14 april

De TV van gisteren: Verbluffende 2.1 miljoen voor Mindf*ck

De triomftocht van Mindf*ck gaat door. De illusieshow van Victor Mids behaalde met 2.12 miljoen kijkers een nieuw kijkcijferrecord.
In de aflevering nam Mids onder meer contrabassist en Maestro-jurylid Dominic Seldis in het ootje. Ook liet hij zien waarom mensen verleiding zelden kunnen weerstaan. Daarna was het tijd voor De kwis waar 1.65 miljoen mensen zagen hoe John van den Heuvel door de komische mangel gehaald werd. Na de satirische spelshow behaalde Frans Bauer ook een nieuw persoonlijk record met 1.37 miljoen kijkers voor zijn reisserie.

RTL onder het miljoen

NPO 1-concurrent RTL 4 had wederom het nakijken op primetime. Benidorm bastards en de boefjes ging de zaterdagavond bedroevend van start met 566.000 kijkers. Daarna bleef zangshow It takes 2 met 975.000 kijkers net onder het miljoen. De zender leverde nog wat meer in op de late avond met 826.000 kijkers voor Wie ben ik?

SBS in de dip

Maar RTL 4 heeft niets te klagen vergeleken met SBS6 waar alleen Hart van Nederland boven het half miljoen uit kwam. De programmering lijkt de kijker niet aan te spreken. Lachen om home videos komt niet verder dan 364.000 kijkers terwijl het groots opgezette Topper gezocht met 422.000 kijkers ook als flop bestempeld kan worden. Het komische Komt een man bij de dokter boeide daarna 397.000 kijkers.

Meer over:

Reageren