Kijkcijfers zaterdag 15 februari 2020

De TV van gisteren: Wie is de Mol? op eenzame hoogte

16 Februari 2020 09:58 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© Avrotros
Het mag geen verrassing heten: Wie is de Mol? is verreweg het populairste programma van de zaterdagavond. Maar liefst 2,3 miljoen molloten zagen hoe halverwege de strijd alweer een speler afviel.

Dat Wie is de Mol? goed scoort is dan geen verrassing, wat wel opvalt is hoe matig de rest van de zaterdagavondprogrammering presteert. Zo kwam direct na WIDM de serie Hoogvliegers niet verder dan 719.000 kijkers. De vliegeniersreeks was daar niet alleen in, niet één amusementsprogramma wist namelijk ook maar in de buurt van het miljoen te komen. Een mogelijke oorzaak is het WK schaatsen dat op NPO 3 een riante 1,22 miljoen kijkers in z'n greep hield.

RTL scoort aardig

Hoe het ook zij, RTL 4 had een stabiele maar niet noemenswaardige avond. De laatste aflevering van het tweede seizoen All together now scoorde niet veel beter dan de rest van de reeks en kwam uit op 875.000 kijkers. Daarna was Wie ben ik? goed voor een prima 875.000 kijkers.

SBS stabiliseert

Linda de Mol kan na drie afleveringen van Deze quiz is voor jou voorzichtig concluderen dat de spelshow nog niet de grote hit is waar ze op gehoopt had. Met 836.000 kijkers is het 't best scorende SBS programma van de avond, maar een miljoenenhit is het echt niet. Dat het altijd erger kan bewijst De alleskunner direct na Linda door niet verder te komen dan 477.000 kijkers.

 

Meer over