Kijkcijfers: SAIL-In Parade bijzonder goed bekeken

Voor de meeste Nederlanders zit de vakantie er op, toch keken tienduizenden 's middags naar de opening van SAIL 2015.

In totaal zagen 724.000 kijkers het live verslag dat de NOS maakte van de officiele en spectaculaire start van het watersportevenement. Zeer mooie cijfers voor een uren durend programma dat op een gewone, doordeweekse dag wordt uitgezonden.

Champions League zakt wat in

Het was te verwachten dat sommige Champions League wedstrijden minder populair zouden zijn dan andere. Waar dinsdag nog 1.3 miljoen voetbalfans keken naar de match Manchester United - Club Brugge, kon SBS 6 woensdag slechts rekenen op 740.000 liefhebbers voor Valencia - Monaco.

Hotel Di-rect nog geen hit

Tussen al het voetbal- en zeilgeweld door dreigt op NPO 3 Hotel Di-rect af te stevenen op een fikse flop. Maandag was de eerste aflevering goed voor een aardige 203.000 kijkers, dinsdag waren dat er 164.000 en gisteren zagen 177.000 mensen hoe Spike en kornuiten Scheveningen en omstreken onveilig maakten. Tot nu toe lijkt de serie vooral een klassiek gevalletje "leuk, maar je had er bij moeten zijn".

Jinek op koers

Eva Jinek doet goede zaken op de late avond nu de concurrentie nog op vakantie is. Ook gister keken weer 850.000 mensen naar Jinek. Naast een gesprek over het Griekenland debat in de Tweede Kamer ging het vooral over SAIL. Dionne Stax vertelde over haar ervaringen als presentatrice van de openingsceremonie en er was ook een heus matrozenkoortje aanwezig. Maar die klonken meer als vijswijven.

En opvallend genoeg werd een zekere tafelgast met node gemist.

Meer over:

Reageren