20 jaar RTL: wat een toestand!

Wat hebben Telekids en Villa achterwerk met elkaar gemeen? Nou, allereerst behoren ze tot de best bekeken jeugdprogramma's van de Nederlandse televisie. Verder hebben ze allebei dit weekend iets te vieren. En dat doen ze dan ook uitbundig.

De roots van Carlo & Irene
Zo is het twintig jaar geleden dat Telekids op de buis verscheen. Wat begon als een door Irene Moors gepresenteerde dagelijkse tekenfilmserie, groeide door de jaren heen uit tot een live-programma op de zaterdagochtend, waarin Irene en Carlo Boszhard voor het eerst een populair duo vormden.

Giegel en Goochel
Samen introduceerden zij hilarische onderdelen als 'Giegel en Goochel', 'Wij zijn beter', 'Meidengeheimen', 'Carlo's crisis' en natuurlijk 'Pittige tijden', de GTST-parodie die ook door studenten goed bekeken werd: "Wat een toestand!" Na tien jaar stopte Telekids op het hoogtepunt. Vanmiddag laten Carlo en Irene de leukste fragmenten nog eens voorbijkomen.

Doorhalen met Theo & Thea
Vijf jaar voor de komst van Telekids begon de VPRO met Villa achterwerk. in de afgelopen 25 jaar groeiden we op met klassiekers als Theo en Thea, Rembo & Rembo, Achterwerk in de kast, Roos en haar mannen, Zaai, Ik ben Willem, Taarten van Abel en The popgroep.

Onverantwoord
Hoeders van de kinderziel vonden de programma's lang niet altijd verantwoord; jury's zijn daarentegen altijd gul met prijzen geweest voor Villa achterwerk. Het jubileumfeest begint vanavond laat voor de dertigers onder ons met een marathonuitzending van Theo & Thea.

Nachtje doorhalen
Lekker een nachtje doorhalen (op Ned. 3!) met de geflipte avonturen van het ondeugendste duo uit de geschiedenis van de kindertelevisie: "Thé, waar gààtut ààigenlijk ovààh?" Zondagochtend gaat Villa achterwerk verder met een feestelijke jeugduitzending.

Reageren